`Bursa, sanayiye doymadı`

27.12.2013 - 09:37 | Son Güncelleme :

Karaloğlu, Bursa`da sanayi için yeni organize alanlar açılması gerektiğini söyledi.

https://i.bigpara.com/i/55big/egesim_demir_sanayi.jpg
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, kentin değerleri korunarak Bursa`da sanayi için yeni organize alanlar açılması gerektiğini söyledi.

Kentin sanayiye doymadığını vurgulayan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, kentin değerleri korunarak Bursa`da sanayi için yeni organize alanlar açılması gerektiğini söyledi. kobiden.com muhabiri Esra Özarfat`ın haberine göre; Karaloğlu, kentte ciddi bir kamu yatırımı olduğunu belirterek, 2014 yılının pek çok yeniliği de beraberinde getireceğini ifade etti. İstanbul-Bursaİzmir Otoyolu Projesi`nin kente neler getireceğini araştırmak için Bilecik-Eskişehir-Bursa Kalkınma Ajansı`nın (BEBKA) uluslararası bir firmayla çalışma başlattığını belirten Karaloğlu, projenin planlamanın önünde gittiğini söyledi. Bursa`nın sanayi, tarım veya turizm şehri olarak ayrı ayrı konumlandırılmasının yanlış olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, hiçbir sektörün diğerine tercih edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. 

Bursa`nın sanayiye doyduğu tezinin doğru olmadığını savunan Münir Karaloğlu, Sanayi için tarım arazisi olmayan yeni, planlı, organize alanlar açmamız gerekiyor. Bu şehir sanayiye doydu diyemeyiz. Bunu deme lüksümüz yok. Bu ülkenin de, bu kentin de hedefleri var. 500 milyar dolar ihracat hedefi ancak yatırımlarla gerçekleşebilir. Bursa yatırım ve üretimini artırmak zorunda. Bir tarafta sanayimiz olacak, diğer yanda tarım topraklarımızı da koruyacağız. Bu çok zordur. Ama planları buna göre revize ederseniz toprakları koruma şansımız var. Ancak biz yeni otoyolun, hızlı trenin kente uygulayacağı baskıyı bugünden görüp de hazırlıklı olmazsak Karacabey`i de kaybederiz, İnegöl`ün kalan kısmını da kaybederiz. Kaybetmemek için bizim sanayicinin önünü açmamız lazım diye konuştu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD), Bilecik-BEBKA ile birlikte kentte bir lojistik köy kurulmasıyla ilgili çalışmaları devam ettirdiklerini anlatan Karaloğlu, Bursa`nın liman ve demiryolu bağlantılı bir lojistik merkeze ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. 

Turizm`de en önemli yatırımın ulaşım olduğunun altını çizen Karaloğlu, uluslararası havaalanı olma niteliğini kaybedenYenişehir Havaalanı`nın mutlaka ülke içi paralel ve çapraz uçuşlara uygun hale getirilmesi gerektiğine söyledi. Karaloğlu, otoyol bittikten sonra Bursa`nın uluslararası havaalanının Yenişehir`den çok Sabiha Gökçen olacağını kaydetti. Bursa`nın turizm potansiyelinin kullanılamadığını anlatan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kentteki turizm altyapısına yönelik çalışmaları iyi. Termal şehir olma özelliğimizi arkamızdan gelen kentlere kaptırdık. Dağyenice projesini de önemsiyorum. Bursa`nın artık termal kent özelliğini de kazanması gerekir. Bundan sonrası sektöre düşüyor. Öte yandan Sağlık Serbest Bölgesi`nin de Bursa`da olmasını arzu ediyoruz. Devam etmekte olan 9 hastane de 2014`te hizmete açılacak diye konuştu.

Uludağ`ın yol sorunu 2015`te çözülecek

Eğitim alanındaki yatırımlara da değinen Karaloğlu, şu anda 545 dersliğin inşaatının devam ettiğini, 2014- 2015 eğitim öğretim dönemine yetişeceğini söyledi. Uludağ`a ulaşmada sorunlar olduğunu belirten Karaloğlu, Uludağ yolunun 35 kilometrelik kısmı sıcak asfalt olarak yeniden yapılacak. 2014 Mart`ta başlayacak 2015 sonunda ise bitecek. Oteller bölgesinden aşağıya doğru başlayacak. 2015 yılsonuna kadar da Uludağ`ın yol sorununu çözmüş olacağız şeklinde konuştu.
 

Hisse Başarıyla eklendi