Burgaz Rakı’nın eski başkanı butik şarapçı oldu

04.02.2008 - 10:16 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Hayyam Garipoğlu’nun sahibi olduğu Burgaz Alkollü İçkiler Sanayi ve A.Ş.’nin eski Yönetim Kurulu Başkanı Oral Doğu, butik şarapçı oldu. Burgaz’dan ayrıldıktan sonra kendi şirketi Or&Do Alkollü İçecekler Dağıtım Tic. Ltd. şirketini kuran Doğu, Or&Do markasıyla şarap üretiyor.

İnternet sitesinde şirketini kurarken öncelikli amacının tesis kurarak şarap üretmek olmadığını vurgulayan Doğu, Türkiye’nin kaliteli şarap üreten firmalarından seçimli olarak şarap alıp, kendi özel şişe, etiket, mantar ve aksesuarlarla dolum yaparak pazarlamak istediğini belirtiyor.

DEVLER ÜRETİYOR

Yılbaşı, bayramlar, kuruluş günleri gibi özel günler için birçok firmanın fason şarap üretimi yaptırdıklarını, kendi uygulamalarının bu tür uygulamalarla benzerlik göstermesine karşın aslında çok farklı bir konsepte sahip olduğunu belirten Doğu, “Kendi markasıyla, kendi etiketi ve ambalajı ile arz edilen Or&Do Şarapları, Türkiye’nin önde gelen üreticilerine ait olmakla beraber, üretimin ve şişelemenin her aşamasında şirketimin teknik kadrosu tarafından kontrol ediliyor. Böyle olunca da firmamızın adını taşıyan şaraplarda sürekli yüksek kalite ön planda oluyor” ifadesini kullanıyor. Herhangi bir ticari noktaya verilmeyen şaraplar, sadece siparişle toptan fiyatına perakende olarak adrese ödemeli olarak teslim ediliyor. Siparişlerin ise en az 12 adet şişeden oluşan bir koli olması gerekiyor. Or&Do Şarapları, Sauvignon Blanc üzümlerinden üretilen Extra Beyaz Sek, Cabernet Sauvignon üzümlerinden üretilen Extra Kırmızı Sek, Cabernet Sauvignon ve Merlot üzümlerinin kupajı olan Kırmızı Sek, Semillon ve Sauvignon Blanc üzümlerinin kupajı olan Beyaz Sek olmak üzere dört çeşitten oluşuyor. Or&Do Red ve White’ın şişe fiyatı 12.5 YTL, Or&Do Extra Red ve White’ın fiyatı ise 17.5 YTL.


 

Hisse Başarıyla eklendi