Bulgaristan`da Türklerin gücü satışı durdurdu

03.02.2005 - 10:20 | Son Güncelleme :


Bulgaristan`da iktidardaki koalisyonun küçük ortağı Halklar ve Özgürlükler Hareketi, istihdam ettiği işçilerin çoğu Türk olan Bulgartabak`ın satılmasına karşı çıktı.

Bunun üzerine British American Tobacco (BAT), Bulgaristan`ın tütün tekeli Bulgartabak için yaptığı 200 milyon Euro teklifini, iktidardaki koalisyonun küçük ortağı Halklar ve Özgürlükler Hareketi`nin karşı çıkması üzerine geri almak zorunda kaldı. Bulgaristan`daki tütün sanayiinde işçilerin çoğunun Türk olduğu belirtildi.

BAT darbe yedi

İngiliz The Independent gazetesi, Bulgartabak ile ilgili gelişmeleri değerlendirirken BAT`nin yeni pazarlara girme planlarının darbe yediğini yazdı. Bulgaristan`daki siyasi belirsizliğin BAT`yu Bulgartabak için yaptığı teklifi geri çekmeye zorladığını yazan gazete, 2007 yılında AB`ye girmesi öngörülen Bulgaristan`ın tütün piyasasının yakında rekabete açılacağını kaydetti.

Gazete, Bulgaristan hükümetinin Bulgartabak`ı satma girişimlerinin koalisyonun küçük ortağı Türk Hak ve Özgürlükler Harekatı`nca engelleniğini belirtirken de `Tütün sanayiindeki işçilerin çoğu Türk ve satıştan olumsuz etkilenecekleri korkuluyor` diye yazdı.

Gazete, Bulgaristan hükümet sözcüsünün `Koalisyon ortakları anlaşamadılar` yolundaki açıklamasına da dikkat çekti.
 

Hisse Başarıyla eklendi