Buffett`tan 5 yatırım önerisi

25.02.2014 - 15:13 | Son Güncelleme :

Berkshire Hathaway`in kurucusu Warren Buffett`ın yıllık mektubunda hissedarlarıyla paylaştığı beş yatırım önerisi.

https://i.bigpara.com/i/55big/warren-buffet.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349WarrenBuffett2.jpg">Berkshire Hathaway`in kurucusu Warren Buffett`ın yıllık mektubunda hissedarlarıyla paylaştığı beş yatırım önerisi.

1. Uzman olmaya gerek yok

Buffett`a göre, Tatmin edici yatırım sonuçları almak için uzman olmaya gerek yok. Ancak ünlü yatırımcı herkesin sınırlarını bilmesini ve işlerini basit tutmasını tembihliyor.

2. Üretkenliğe odaklanın

Ünlü yatırımcı, Yatırım yapmayı düşündüğünüz aracın gelecekteki üretkenliğine odaklanın diyor. Buffett`a göre hiç kimse bir yatırımın gelecekteki kârlılığını öngöremez.

3. Spekülasyonun farkını bilin

Buffett, Bir aracın üretkenliği yerine gelecekteki olası fiyatına göre yatırım yapmak spekülasyondur. Bu kötü bir şey demiyorum ama üretkenliğe yatırım yapmak ile spekülasyon arasındaki farkı bilin diyor.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

4. Uzun vadeye odaklanın

Maçlar gözlerini oyundan ayırmayanlar tarafından kazanılır, sürekli skorborda bakanlar tarafından değil diyen Buffett, sürekli yatırımı kontrol etmek yerine uzun vadeye odaklanmak gerektiğini söylüyor.

5. Piyasa öngörülerini dinlemeyin

Buffett`a göre makro görüşler oluşturmak veya başkalarının makro ya da piyasa öngörülerini dinlemek bir vakit kaybı. Buffett, Bunlar gerçekten önemli olan verileri bulanıklaştırabilir diyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi