Buffet konuştu, borsalar düşüşe geçti

10.03.2009 - 08:45 | Son Güncelleme :

Dünyanın en ünlü yatırımcılarından Warren Buffet’ın, ‘ABD ekonomisi son altı ayda uçuruma düştü’ sözleri borsalarda satışlara neden oldu.

https://i.bigpara.com/i/55big/349WarrenBuffett2.jpg
Hafta sonunda İngiltere’de devletin Lloyds Banking Group’un yüzde 65’ini kontrolü altına alması ve HSBS’ye yönelik endişeler sonrasında dün dünyanın en ünlü yatırımcılarından Warren Buffet’ın, ‘ABD ekonomisi son altı ayda uçuruma düştü’ sözleri Avrupa borsalarında satışlara neden oldu. 

Buffet’ın açıklamaları sonrası ABD vadelileri de değer kaybına uğradı. Buffet  CNBC’ye yaptığı açıklamada, ekonomik sıkıntının tahmin ettiği en kötü senaryoyu izlediğini, tüketicilerin, daha önce hiç görmediği şekilde alışkanlıklarını değiştirdiğini ifade etti. Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Buffett, ekonominin son altı ayda uçuruma düştüğünü ve tüketici alışkınlıklarını dikkate değer biçimde değiştiğini söyledi.

Buffet’ın açıklamalarının yanı sıra finansal sektöre yönelik endişeler, kötü makroekonomik veriler hisse senetlerine yönelik satışların sürmesine yol açıyor. İngiltere’nin en büyük mortgage sağlayıcısı Lloyds, hafta sonunda gelen haber sonrasında yüzde 9’luk değer kaybetti. HSBC’ye yönelik endişeler de bankanın hisselerine satış getiriyor.

Düşüşle açılan Avrupa borsaları kapanışa doğru toparlandı. İngiliz FTSE endeksi yüzde 0.33, Alman DAX ise yüzde 0.70  arttı. Fransız CAC40 endeksi ise yüzde 0.60 geriledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi