Bu veri moralleri yükseltti

15.03.2013 - 08:47 | Son Güncelleme :

ABD`de açıklanan haftalık istihdam verileri Dünya`nın en büyük ekonomisinde...

https://i.bigpara.com/i/55big/amerika.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/amerika.jpg">ABD`de açıklanan haftalık istihdam verileri Dünya`nın en büyük ekonomisinde işsizlik maaşı için başvuranların sayısındaki düşüşün üst üste üçüncü hafta da devam ettiğini ortaya koydu.

Veriler ayrıca mazot fiyatlarındaki artışla beraber üretici fiyatlarının yükseldiğini de gösterdi.

İşsizlik başvuruları 2-9 Mart haftasında 10.000 azalarak mevsimsellikten arınırılmış halde 332.000 civarında kaldı. Uluslararası ajanslarda yer alan beklenti anketlerinde 350.000 civarında tahminler yapılmıştı. Dört haftalık ortalama işsizlik başvurusu ise 2.750 düşüşle 346.750 olarak açıklandı. Bu rakam son beş yılın en olumlu verileri anlamına geliyor.

İstihdam raporunda yer alan bir başka madde de tarım dışı istihdam rakamları oldu. Buna göre tarım dışı istihdam Şubat ayında 236.000 kişinin yeni iş bulduğunu gösterdi.

Bu veri ile Şubat ayı işsizlik oranı da 4 yılın en düşük oranı olan 57.7 seviyesine gelmiş oldu.

İstihdam verilerinde olumlu göstergeler sunan ABD ekonomisi üretici fiyatları endeksi PPI`ın da Şubat ayında %0.7 arttığını kaydetti. Ocak ayında söz konusu ver %0.2 artış göstermişti.

Şubat`a kadar olan 12 ay için ise çiftlikler, fabrikalar ve rafinerilerden alınan fiyatlar endeksi %1.7 artışla Ekim ayından bu yana en hızlı artışını yaşadı.

Uluslararası ajanslarda yer alan haberlerde görülen ortak kanı, ekonomideki olumlu göstergelere rağmen  poltika yapıcıların yakın zamanda ekonomi politikasında değişikliğe gitmesini beklenmediği yönünde. 

 

Hisse Başarıyla eklendi