Bu teknik diyor ki!

02.04.2012 - 11:01 | Son Güncelleme :

Cuma günü seans içinde kısa vadeli al sinyali oluşturan teknik sistemimde kapanış uzun vadeli mavi göstergem üzerinde gerçekleşmiştir


<ımg hspace="10" vspace="5" align="left" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Ergun-Tekgul.jpg">Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr

Cuma günü seans içinde kısa vadeli al sinyali oluşturan teknik sistemimde kapanış uzun vadeli mavi göstergem üzerinde gerçekleşmiştir.

Seans içinde 74 bin 800 üzerindeki satışların long yani alım yönlü pozisyon fırsatı olarak değerlendirileceğini düşünmekle birlikte pivot bölgenin altında yeni pozisyon açılmaması gerektiğini düşünmekteyim.

<ımg border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/02042012gunici.jpg">

Ana trend yorum

Geçen haftayı yaklaşık yüzde 1`lik bir yükselişle kapatan VOB30 kontratlarında uzlaşma kısa ve orta vadeli HO`lar üzerinde gerçekleşmiştir. Son üç haftalık fiyat hareketleriyle teknikte flama formasyonu oluşumu içerisinde bulunan endekste bu oluşum bize sert kırılmaların yaşanabileceğini işaret etmektedir.

Geçen hafta Cuma günü sizlere endeksin önemli bir destek bölgesinde bulunduğunu işaret etmiştim ki bu bize 59-70 binden gelen uptrend desteğini göstermekte. Cuma günü bu destekten gelen alımlarla yukarı yönlü bir hareket izledik. Trend oluşumunun dikkatle izlenmesi gerektiği görüşünün altını çizmekle birlikte bu seyir endekste yükselen tepe formasyonunu getirecektir. Diye düşünmekteyim.

Haftalık grafiklerde HO`ların Ağustos 2009 dönemindekine benzer bir resimle orta ve uzun vadeli al sinyali oluşturması teknik görüntünün her açıdan long pozisyonu izleyenler lehine geliştiğini göstermekte.

Burada altını çizdiğim konuların sadece ama sadece teknik görüntüler olduğunu artı parantez olarak belirtmek istiyorum. Tüm bu bilgiler ışığında 75 bin 500 seviyesi üzerinde grafiğimizde de belirttiğim üzere ana düşüş trend direnci ve boğa piyasasına geçiş seviyesi olan 77 bin ilk hedef seviye olarak görünmekte.

Satıcılı seyirde ise 74 bin 800 - 74 bin 200 önemli destek bölgesi olacaktır.

VOB30’un İMKB’deki ışığınız olduğunu unutmayın…

Güzel birgün dilerim…

<ımg border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/02042012anatrend.jpg">

 

Hisse Başarıyla eklendi