Bu hafta bu hisselere dikkat !

31.10.2016 - 16:27 | Son Güncelleme :

Bu hafta merkez bankaları piyasalara yön verecek.

https://i.bigpara.com/i/55big/bist_borsa_piyasa_785.jpg

Bugün BoJ, Çarşamba günü Fed, Perşembe günü de BoE'den faiz kararını alacağız. 8 Kasım'da gerçekleşecek ABD başkanlık seçimleri öncesinde Fed'den faiz artışı yönünde bir aksiyon beklemediğimizi belirtelim. Her ne kadar her toplantının canlı bir ihtimal olduğu belirtilse de mevcut durumda Yellen'ın basın toplantısının olmadığı bir FOMC toplantısında Fed'in bir aksiyon alacağını düşünmüyoruz buna karşılık faiz karar metninde Aralık ayı faiz artırımına işaret eden satır başları dolardaki güçlenmeyi artırabilir. Cuma günü alacağımız ABD istihdam raporu da doların yönünde belirleyici olabilir. İçeride ise Perşembe günü açıklanacak Ekim ayı enflasyon verileri TCMB'nin sadeleştirme adımlarına ilişkin beklentilerin şekillenmesi açısından önemli. Başkanlık sistemi gelişmeleri ve Cuma günü seans sonrasında açıklanması beklenen S&P Türkiye değerlendirmesi ise yurtiçi ajandada yerini alıyor.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Haftasonu Viyana'da gerçekleşen OPEC görüşmesinden net bir sonucun çıkmayışıyla düşen petrol fiyatları küresel piyasaları baskı altında tutarken, yurtiçinde endekste 78.500'ün üzerinde tutunma çabalarına şahit oluyoruz. Haftanın ilk işlem gününe %0,29 yükselişle 78.558 puandan başlayan endeks günün ilk yarısını %0,23 primle 78.517 puandan tamamladı. Komite üyeleri 78.500 seviyesini önemsemektedir. 78.500'ün üzerinde kalıcılık sağlanması halinde tekrar 80.500 denemesinin gerçekleşebileceğini belirten üyeler bu seviyeden pozisyonların azaltılmasını önermektedirler. Ayrıca üyeler 78 binin aşağısına sarkmalarda ise endekste satış baskısının artabileceği, 77.000'e doğru geri çekilmelerin oluşabileceği görüşünü taşımaktadırlar.

HAFTANIN HİSSE ÖNERİLERİ

Haberin Devamı

Geçen hafta listemizde yer alan ALARK, ENKAI, HALKB, MGROS, TKFEN ve TUPRS'ı bu haftaki listemizde tutmaya devam ederken yeni hisseleri ARCLK, ECILC, ODAS, SAHOL ve TCELL olarak belirliyoruz.

Anadalu Yatırım

 

Hisse Başarıyla eklendi