Bu desteği görmeyen var mı?

30.03.2012 - 10:59 | Son Güncelleme :

Gün içinde yine 74 bin 200 altındaki yükselişler piyasada short olarak değerlendirilecektir


<ımg hspace="10" vspace="5" align="left" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Ergun-Tekgul.jpg">Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr

Çarşamba seans içinde kısa vadeli sat sinyali oluşturan teknik sistemimde dünde grafikte net görüleceğe üzere uzun vadeli mavi göstergem direnç olarak çalışmış ve sinyal değişmemiştir.

Gün içinde yine 74 bin 200 altındaki yükselişler piyasada short olarak değerlendirilecektir. Fakat pivot üzerindeki fiyatlamalarda yeni pozisyon açılmaması gerektiğini düşünmekle birlikte seans içinin takip edilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

<ımg border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/30martgunici.jpg">

Ana trend yorum

Haftaya olumlu bir başlangıç yaptıktan sonra son üç günü kırmızı geçiren VOB30 kontratlarında dünde kısa vadeli pozisyon değişimlerinin yaşandığı birgün oldu. Ama esas önemli olan destek bölgesinin oluştuğu bölgeydi ki burası iki haftadır sözünü ettiğim 59-70 bin orta vadeli uptrend desteği ve aynı zamanda 22 G HO `ya (hareketli ortalama) denk gelmektedir.
 
Grafiğimde de net bir şekilde göreceğiniz üzere piyasanın kritik bir bölge üzerinde kapanış yaptığını izliyoruz ki aynı tablonun İMKB’de de oluştuğunu söyleyebilirim. Yaklaşık bir buçuk ay önce sizlere endeksin kendisine orta vadeli bir yükseliş trendi için yeni dipler aradığından bahsetmiştim ki bir süre sonra 70 binlerde bir formasyon oluşmuş oldu. Nihayetinde bugünkü kapanış büyük önem arz ederken (74 bin 500 - üzeri kapanış olumlu olur) bu kapanış önümüzdeki haftanın teknik görüntüsünde de büyük etki yaratacaktır diye düşünmekteyim. Her zaman söylediğim gibi trend takipçisi olmak sizi bir adım öne alır. Bence bunu sadece bir iki denemeyle değil de toplam istatiğinize bakarak yorumlayın sizde.

Ve işin ince noktası yine bu istatistiği, belli bir zaman içerisinde fiyatında değişmeye yaşayan tüm enstrümanlar için değil de belli bir hakimiyete haiz enstrümanlar veya senetler için kullanmanız söylediğim konuda sizi daha başarılı kılacaktır. Hatırlatırım ki bilgi fark yaratır! Yorumu sizde…

Geri dönersem bu söylediğim destek çalışırsa muhtemel beklenti bir önceki zirvelerin kırılması yani 76 bin 500 üzerinde direk gördüğüm 77 bin 500 ana düşüş trend direnci akla geliyor, yeni hedef olacaktır. Peki destek kırıldığı takdirde mi ne olacak? O zamanda kabaca 73 bin 500 altında, 72 bin 500 ve 71 bin 800 seviyelerini hızlı bir şekilde test edebiliriz.

VOB30’un, İMKB’deki ışığınız olduğunu unutmayın…

Güzel birgün ve şimdiden güzel bir hafta sonu diliyorum…

<ımg border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/30martanatrend.jpg">

 

Hisse Başarıyla eklendi