Broker nedir, ne iş yapar?

14.09.2018 - 09:44 | Son Güncelleme :

Türkçe’de komisyoncu anlamına gelen brokerlar, alım-satım işleriyle uğraşan kişi ya da kurumlara aracılık yaparlar. Broker nedir? Ne iş yapar? Nasıl broker olunur? Brokerlar çok para kazanır mı? Broker kimlerle çalışır? Brokerlar nasıl para kazanır? Broker olmak için üniversiteye gitmek zorunlu mudur? Brokerlar üniversitede hangi bölümleri okurlar? Brokerlar ne kadar para kazanırlar? Broker çeşitleri nelerdir? Brokerlar ne iş yaparlar? Brokerlar kimler adına iş yapar, çalışır?

https://i.bigpara.com/i/55big/borsa_istanbul_bist_x_0000.jpg

BROKER NEDİR?

Broker nedir sorusunun Türkçe’deki  tam cevabı komisyoncudur. Tekil ya da tüzel kişiler adına alım satım yaparlar. Firmalar adına çalışsalarda ilk başta kendi kazançlarını düşünürler. Son zamanlarda Türkiye’de de yangınlaşan brokerlar, üniversitelerde ilgili bölümleri okurlar.

BROKER NE İŞ YAPAR?

Haberin Devamı

Borsa ve Forex’de yatırımları olan kişi ya da şirketlerin işlemlerini kısa sürede yapan brokerlar, yatırımcıların alım satımlarını güvenli bir şekilde gerçekleştirmek zorundadır. Sürekli piyasaları takip eden brokerlar, hisse senetleri, yatırım fonları ve diğer yatırım araçlarıyla ilgili müşterilerine bilgi verir.

 

Hisse Başarıyla eklendi