Brexit anlaşması için yapılacak oylama iptal edebilir

10.12.2018 - 16:46 | Son Güncelleme :

Başbakan May, yarın Brexit anlaşması için yapılacak oylamayı iptal edebilir.

https://i.bigpara.com/i/55big/brexit_ab_ingiltere.jpg

BBC radyosu, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Avrupa Birliği ile vardığı Brexit anlaşması için yarın parlamentoda yapılacak oylamayı iptal edeceğini bildirdi.

Milletvekilleri May'in kaybetmesi beklenen oylamadan sonra hükümetin de düşebileceğini söylüyorlar. May, ülkenin üyelikten ayrılırken AB ile ilişkilerinin devamını sağlayacak anlaşma konusunda izlenecek yolu bugün bakanlarıyla yaptığı bir telekonferansta konuştu.

##$HABER_1451172$##

Haberin Devamı

Reuters'in haberine göre; bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı ancak iki kaynağın BBC politika editörü Laura Kuenssberg'e verdiği bilgiye göre, oylama iptal edilecek. May ve bakanları oylamadan vazgeçilmeyeceğini ısrarla tekrarlamışlardı. May'in sözcüsü de bugün gazetecilere oylamanın iptali için hiçbir planları olmadığını söyledi.

May'in oylamayı iptal edeceği haberleri, Avrupa Adalet Mahkemesi'nin, İngiltere'nin Brexit kararını tek yanlı olarak iptal etme hakkına sahip olduğu yolundaki hükmünü açıklamasından birkaç saat sona duyuldu. İngiltere'nin 31 Mart'ta AB üyeliğinden ayrılması bekleniyor.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Hisse Başarıyla eklendi