Bosch`tan Yeni Yatırım

19.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Türkiye`de yatırım kararı alarak yüksek teknoloji ürünü Common Rail Enjektörlerinin üretim üssü olarak Bursa`yı seçen Bosch, bölgeye 70 milyon marklık ek yatırım daha yapacak.

Bölgede 12 bin metrekare ilave üretim alanı inşa ederek 2001 yılına kadar 220 milyon mark yatırım gerçekleştirecek olan Bosch yönetimi, bunun yanı sıra ticari araçlarda kullanılacak Common Rail enjektörlerinin üretimi için de ilave 70 milyon mark yatırım yapılmasını kararlaştırdı.

Common rail enjeksiyon sisteminin ilk kez 1997 yılında Mercedes C ve Alfa Romeo 156 modellerinde kullanıldığını belirten yetkililer, konu ile ilgili olarak şunları kaydettiler:

Common rail, dizel motorlarda basınç oluşturma ve püskürtme işlemlerinin birbirlerinden bağımsız olarak gerçekleşmesini sağlayan yüksek başınçlı yeni teknoloji ürünü bir sistemdir. Yüksek basınç pompasi enjektörlere dağıtılarak yakıtın boru içeriinde bin 400 barda tutulmasını sağlar. Selonidlerin aralıklı olarak çalışması yakıtın boru içerisinden enjektör vasıtasıyla yanma odasına iletilmesini temin eder. Mevcut motorlar üzerine de kolaylıkla adapte edilebilinen sistem bu açıdan da bir avantaj getirmektedir. Aynı zamanda esnek püskürtme zamanı ve miktarı dizel motorların emisyon dizel motorların emisyon değerlerinin düşürülmesine de imkan sağlamaktadır.(DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi