Borusan Boru, Yıl Sonunda 250 Milyon $ Ciro Hedefliyor

03.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



BORUSAN BORU: Dokuz aylık bilançosunda 2 trilyon 168 milyar lira net kar açıklayan Borusan Boru, yıl sonunda 250 milyon dolar ciro hedefliyor. Yıllık üretimin 500 bin ton olduğunu söyleyen borusan boru Genel müdürü Bülent Demircioğlu, bunun yüzde 30’unun ihraç edildiğini belirtti. İhracat yaptıkları bölgeleri Avrupa, Kuzey ve Orta Amerika, Karayipler, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri şeklinde sıralayan demircioğlu, yeni Pazar arayışlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“1993’e kadar iyi pazarlarımızdan biri olan Rusya’yı yakından izliyoruz. İran ve Irak ise beş yıl içerisinde açılacak pazarlardır. Bakü-Ceyha Boru Hattı’nda öneml ibir Pazar olarak görüyoruz”2000 yılında otomobil sanayiinde yaşanan hareketlilikle özel boru satışlarının arttığını belirten Demircioğlu, “Bu piyasadaki talep 28 bin ton civarında. Son dört yıldır bu piyasaya yatırım yapıyoruz ve 2004 yılına kadar da rakamın hem iç hem de dış piyasa toplamında 50 bin tona çıkacağını tahmin ediyoruz. Bunun için de sadece bu kouyla ilgilenen departmana her yıl 2-3 milyon dolar yatırım yapıyoruz” dedi.

Yurtiçinde su ve gaz borularında yüzde 65 Pazar paylarının olduğunu söyleyen Demircioğlu, doğalgaz, kazan, tavlanmış, polietilen borular ve yüksek mukavemetli yapı profillerinde ise neredeyse tek üretici olduklarını belirtti. Sanayi boruları ve profillerde yüzde 20 olan Pazar paylarını 2001 yılından başlamak suretiyle beş yıl içinde yüzde 30’a çıkartmayı düşündüklerini kaydeden Demircioğlu, spiral boruda yüzde 30 olan Pazar payını da önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 5 artırmayı hedeflediklerini belirtti. (EKONOMİST)
 

Hisse Başarıyla eklendi