Borsanın ıcınden.

20.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :



ARCELIK: Gecen haftanin en hareketli hisselerinden biri de kuskusuz Arcelik oldu. Hissede hafta basindan itibaren yabanci yatirimcilarin da katildigi yogun alimlarla sert bir yukselis basladi. Aaslinda yukselisine 20 Mart tarihinde baslayan hisse, bu tarihte 17 bin 500 liradan islem goruyordu. Ancak gecen hafta basindan bu yana yabancliarin da alima gecmesi ile hisse dikkat cekmeye basladi. Sonucta gecen hafta Arcelik hisseleri yuzde 42. 85 yukselis kaydederek 35 bin liraya cikti. Yukselisini hafta boyunca surdurmesine karsin carsamba gununden itibaren hissede yerli yatirmicilarin satislari artmaya basladi. Ancak ayni tarihlerde Amerikali bir fonun yogun alimlari yuzunden yukselisin kesintisiz olarak surduu one suruluyor.
ALARKO HOLDING: Alarko Sanayii`ndeki hisselerinin yarisini bugun Amerikali Carrier`a satacak olan Alarko Holding`in yil sonunda konsolide bilanco aciklayacagi ogrenildi. Konsolide bilancoda bugunku bilancodan farkli olarak temettu ve faiz gelirlerinin yani sira istiraklerin kar ve satislarindan ana sirketin hissesine dusen rakamlar da yer alacak. Boylece Alarko Holding`in gercek degeri daha iyi gorulecek. Bu nedenle Alarko Holding`in, Alarko Sanayi satisi ile bunyeye girecek para ve konsolide bilanco uygulamasi ile 1999 yilinin hisse senedi olacagi ifade ediliyor. Bu arada ozellikle yabanci yatirimcilarla calisan araci kurumlar Alarko Holding icin `al` tavsiyesinde bulunmaya devam ediyorlar.
AKSIGORTA: Borsa endeksi gecen hafta ust uste rekorlar kirarken, hisse bazindaki hareketlerde de beklentiler on plana cikti. Bunlardan biri olan aksigorta`da, istirak satisi yapilacagina yonelik soylentilerle hisseye prim yaptirildi. Ancak sirketin hangi istirakini satacagi bilinmiyor. 1 Nisan`da 12 bin 750 lira olan Aksigorta, 17 Nisan`da 18 bin liraya kadar sert bir yukselis yapti. Hisse boylece yedi islem gununde yuzde 41 deger kazanmis oldu. Aksigorta`nin, Akbank`ta yuzde 9.2, Akhayat`ta yuzde 29.5, Akcansa`da yuzde 7.4, Cimsa`da yuzde 2.5, Kordsa`da binde 7.8, Donkasan`da onbinde 2, olmuks`da yuzde 9.3, BNP Ak Dresdner Finansal Kiralama`da onbinde 1.1, Yunsa`da yuzde 1.4, Tursa`da yuzde 16.6, Ak Menkul`de onbinde 2 ve Temsa`da yuzde 2.7 istiraki bulunuyor. (RADIKAL)
 

Hisse Başarıyla eklendi