Borsalarda 'Kuzey Kore' gerginliği

05.09.2017 - 08:36 | Son Güncelleme :

Asya borsaları, Kuzey Kore gerilimiyle savunma durumunda ancak Beijing'in Komünist Parti Kongresi öncesinde ekonomisine verilen desteği sürdüreceği beklentileri Çin borsalarını ve bakır fiyatlarını destekledi.

https://i.bigpara.com/i/55big/yabanci_borsa_116.jpg

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Çin hisselerindeki kazanımların desteğiyle yüzde 0.1 yükselmesine rağmen birçok piyasa düşüşte. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.5 gerilerken S&P 500 vadeli işlemleri Pyongyag'ın hafta sonundaki nükleer füze denemesinin ardından dünkü kayıplarını sürdürdü.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

ABD hisse senetleri piyasaları dün tatil dolayısıyla  kapalıydı. Artan jeopolitik gerilimler nedeniyle birçok yatırımcı ise endişeli.

Beyaz Saray dün Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi'ni Pyongyang'u caydırmak için "mümkün olan en güçlü" yaptırımları uygulamaya çağırırken, "Kuzey Kore kaynaklı tehdidi ele almak için tüm seçenekler masada" dedi.

Anakara Çin hisselerinin Şanghay Bileşik endeksi Çin'de son aylardaki güçlü ekonomik büyüme ve Beijing'in Ekim ortasındaki Komünist Parti Kongresi öncesinde ekonomik bozulmaya izin vermeyeceği beklentileriyle Ocak 2016'dan bu yana yüksek seviyesini gördü.

 

Hisse Başarıyla eklendi