Borsadan ekonomiye 44.5 milyar aktı

20.10.2009 - 09:21 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, şu anda dünyada ve Türkiye’de likidite bolluğu bulunduğunu belirterek, “Konjonktür halka arzlara çok uygun” dedi.


İMKB’de düzenlenen “Halka Arz Seferberliği” toplantısında konuşan Erkan, geçen yıl imzaladıkları protokolün devamı olarak, kriz döneminde de hazırlıklarını yaptıkları “Halka Arz Seferberliği” projesini hayata geçirdiklerini söyledi. İMKB’nin sadece İstanbul’un değil tüm Türkiye’nin borsası olduğunu belirten Erkan, İMKB’nin Türkiye ekonomisine bugüne kadar 44.5 milyar dolar kaynak sağladığını, son 5 yılda sağlanan kaynağın yaklaşık 21.5 milyar dolar olduğunu vurguladı.
 
Erkan, Türkiye’ye doğrudan yatırımların da üçte birinin İMKB’de işlem gören şirketler üzerinden geldiğini belirtti. Erkan, işlem gören şirket adedi açısından 16’ncı sırada olmanın iyi sonuç olmadığını vurguladı.

TOBB: Borsada bedava para var

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kayıt dışılığı bitirmek için halka arzın en büyük mekanizma olduğunu belirterek, “Müthiş bir gayrimenkul stokumuz var ama pek çoğu tapusuz. Dünyanın en büyük altın stoklarından birine sahibiz ama yastık altında ve ekonomiye faydası olmuyor. Oysa borsa, ‘bedava kaynak’ yeri” dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi