Borsada gelenek seçimden önce sat!

18.04.2018 - 09:47 | Son Güncelleme :

Erken seçim önerisiyle dün Borsa İstanbul günü yüzde 1.76 kayıpla tamamladı. Peki bu beklenmeyen bir durum mu? İş Yatırım ekonomistleri geçmiş seçimleri ve borsa verilerini inceledi. İşte sonuç...

https://i.bigpara.com/i/55big/16102015_bist_.jpg

Şebnem TURHAN

Erken seçim gündemiyle piyasaların tepkisi tartışılıyor. Belirsizlik sevmeyen piyasalarda durum netleştiğinde neler olacağını göreceğiz. Ancak bir de eski dönemlerde yaşananlara göz atmak lazım. İş Yatırım ekonomistleri bu sabah yayımladıkları notta işte bu noktaya dikkat çekiyor. Notta Borsa İstanbul’un dün satışlarla yüzde 1.76 gerileyerek dünyadan olumsuz ayrıştığı belirtilerek şöyle denildi:

İKİ DEFA FARKLI

Haberin Devamı

“Geçmiş verinin incelenmesi Borsa İstanbul’daki satış dalgasının makul gerekçelere dayandığını gösteriyor. Son 10 yılda yapılan 6 genel ve mahalli seçim ve son referandum sürecinde Borsa İstanbul genelde kaybettirmiş. Ak Parti’nin oy oranını artırdığı Temmuz 2007 ve Kasım 2015 seçimleri dışındaki tüm seçim dönemlerinde MSCI Türkiye gelişmekte olan borsaların yüzde 10 civarında gerisinde kalmış. Bu defa farklı olur mu sorusunda cevap aramak için henüz çok erken. Bugün saat 13.30’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli arasındaki görüşme Ağustos veya Kasım 2018’te yapılacak bir erken seçime işaret ederse kısa vadede piyasalarda satış baskısı sürebilir.”

İş Yatırım ekonomistleri satışın kalıcı olmasını bekleniyor ve notta “Orta vadede Türkiye varlık fiyatları seçimin zamanlaması veya galibi ile değil uygulanan ekonomi politikalarına ve küresel konjonktüre bağlı olarak belirlenecek” denildi. 

 

Hisse Başarıyla eklendi