Borsa Yorumu / Alan Yatırım

10.08.2005 - 09:42 | Son Güncelleme :

Petrol fiyatlarında düşen tansiyon ve FED`in ölçülü artırımın devam edeceğine dair verdiği sinyalin bugün borsayı olumlu etkilemesini beklemekteyiz

https://i.bigpara.com/i/55big/
Petrol fiyatlarındaki artış ile AB üyesi ülkelerin Türkiye`nin üyeliğinin tartışılması konusundaki artan talepleri endeks üzerinde tedirginlik yarattı. Güne düşüşle başlayan ve 29.565 puana kadar gerileyen endeks, daha sonra toparlanarark 30 bin puanın üzerine çıktı. En yüksek 30.013 puanı gören ve bu seviyede tutunamayan borsa, ikinci seansın ikinci yarısında gelen satışlarla tekrar düşüşe geçerek günü 223 puanlık kayıpla 29.701 puandan tamamladı. İlk beş kurum bazında piyasa 13 trilyon ekside kapattı. FED`in 0.25 puanlık artırımın yanısıra söylemlerinde ölçülü artırıma devam edeceği sinyali gelişmekte olan piyasalar açısından olumlu olup faizlerin hızlı artırılabileceği yönündeki kaygıları hafifletmesi üzerine yurtdışı borsalar yükseldi.

Önceki gün 64 doların üzerine çıkan petrol fiyatlarının, güvenlik kaygılarının fazla abartıldığına dair yorumların etkisiyle düşüşe geçmesi de yurtdışı borsalardaki olumlu etkiledi. Önceki günü düşüşle kapatan Wall Street`te yükselişler yaşandı, asya borsaları yükseldi. Euro/dolar paritesinin de faiz artırımına karşılık ölçülü artırımın devam edecği sinyalini vermesi ve euro bölgesine dair olumlu beklentilerin etkisiyle 1.23`lerin üzerinde tutunması da piyasaları rahatlatıcı bir unsur olarak görülebilir.

Yurtdışı borsalaradaki yükseliş ile petrol fiyatlarında düşen tansiyon ve FED`in ölçülü artırımın devam edeceğine dair verdiği sinyalin bugün borsayı olumlu etkilemesini beklemekteyiz.
 

Hisse Başarıyla eklendi