Borsa İstanbul, Enerji Borsası ile enerji sektörünü buluşturdu

15.05.2015 - 11:36 | Son Güncelleme :

Bölgemizde düzenlenen en büyük enerji sektörü organizasyonlarından olan ICCI - Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın 21 incisi bu yıl 6-8 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi

https://i.bigpara.com/i/55big/bist_icci.jpg

53 ülkeden 414 katılımcı firma ve 15 bini aşkın ziyaretçiyi bir araya getiren organizasyonun önemli destekçilerinden biri de Borsa İstanbul. Enerji Borsası Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ)’ın en büyük hissedarlarından olan Borsa İstanbul geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da konferansta “Borsa İstanbul Özel Oturumu” düzenleyerek enerji sektörü ile buluştu.

EPİAŞ: Beklentiler, Hedefler, Öncelikler başlığı altında ele alınan ve konferansın ilk günü gerçekleşen Borsa İstanbul Özel Oturumu’nun başkanlığını Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda EPİAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mustafa Kemal Yılmaz yaptı. Oturumda panelist olarak EPİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Savaş, EPİAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Ongun, EPİAŞ Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Karahan, Enerji Ticareti Derneği Başkanı ve Sanko Enerji Genel Müdürü Cem Aşık ve Fina Elektrik Enerjisi Genel Müdürü Dr. Onur Yazgan yer aldılar.

Haberin Devamı

Oturumu, EPİAŞ’ın ülkemizde yatırımlara referans oluşturacak güvenilir fiyat oluşumuna olanak sağlaması işlevi bulunduğunun altını çizerek açan Mustafa Kemal Yılmaz, güvenilir fiyat oluşumunun ancak şeffaflık, etkin piyasa gözetimi, kolay ve tarafsız erişim, gelişmiş işletim sistemleri ve etkili risk yönetimi mekanizmalarının devreye alınmasıyla mümkün olacağını belirtti. Oturumda, özellikle bilgi teknoloji uygulamalarının güvenilir ve sağlamlığının EPİAŞ’ın öncelikleri arasında bulunması, şeffaflıkla ilgili uluslararası en iyi uygulamalara benzer yapıların devreye alınması, doğal gazı da içerisine alacak bir piyasa yapısı oluşturulması ve büyük tüketiciler ve finansal şirketlerin de katılacağı bir iş modelinin geliştirilmesi hususları üzerinde görüş alışverişlerinde bulunuldu. Oturum soru cevaplarla sona erdi.

EPİAŞ Yönetim Kurulu üyeleri ile enerji sektörünün önde gelen temsilcilerinin yer aldığı bu oturum 18 Mart 2015 tarihinde tescili yapılarak resmen kurulan EPİAŞ’ın ilk lansmanı niteliğini taşıdığından ICCI 2015’in en çok ilgi gören oturumlarından biri oldu. Açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın yaptığı konferansta, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan’ın moderatörlüğünü üstlendiği ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın dönem değerlendirmelerini yaptığı bir oturum da düzenlendi.

 

Hisse Başarıyla eklendi