Borsa İstanbul’da gong sizin için çalacak!

28.07.2015 - 10:52 | Son Güncelleme :

Borsa İstanbul’da bugüne kadar halka açılan şirketler tarafından yapılabilen gong töreni, tüzel kişilere açılıyor. Bundan sonra özel günlerini kutlamak ya da bir konuyla ilgili farkındalık yaratmak isteyen şirketler de gong çalabilecek

https://i.bigpara.com/i/55big/gong-toreni-kolaj.jpg

Türkiye’nin tek borsası Borsa İstanbul, şirketlerin kutlamaları için yepyeni bir platform oluşturdu. Bugüne kadar sadece halka açılan şirketlerle sınırlı olan gong törenlerinden artık tüm tüzel kişiler yararlanabilecek.

Tüm dünyada borsa piyasalarının açılış ve kapanışları, Borsa bünyesindeki ‘gong’un  çalınmasıyla ilan edilir. Zaman içinde bu sembolik işlem, bir adım öteye geçerek, ülkelerin veya şirketlerin özel gün ve kutlamalarına ev sahipliği yapmaya başladı. Borsa İstanbul da bugüne kadar halka açılan şirketlerle sınırlı olan gong törenlerini, şirketlerin ihtiyacına göre farklı paketler oluşturarak tüm tüzel kişilere açma kararı aldı. Artık şirketler, borsanın açılış saati olan sabah 09.15’te ya da 17.40’taki kapanış saatinde gong çalıp farkındalık yaratabilecekler. Borsada işlem gören şirketlerin yanı sıra halka açık olmayan şirketler, sanayi ve ticaret odaları, üniversiteler, meslek örgütleri gibi tüm tüzel kişiler, gong töreniyle birlikte ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri de Borsa İstanbul’dan satın alabilecekler.

Konuyla ilgili bilgi veren Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, dünyada da örnekleri olan bu uygulamayla, özel günlerini kutlamak isteyen, yeni ürünlerinin lansmanını yapan ya da belli bir toplumsal konuyla ilgili farkındalık yaratmak isteyen şirket ve kurumların, Borsa İstanbul’da artık gong çalabileceklerini söyledi. Gong törenlerinin, hitap ettiği kitleye ulaşmada özellikle şirketler açısından büyük avantaj olacağını dile getiren Dinç, şöyle devam etti: “Borsa İstanbul olarak gong töreni düzenlemek isteyenlere, organizasyonun her aşamasında yardımcı olacağız. Uzun yıllardır halka açılan şirketler için yaptığımız törenlerden edindiğimiz tecrübe ve profesyonel ekibimizin de katkılarıyla kurumların seslerini duyurmak istediği her konuda Borsa İstanbul, gong törenleriyle onların yanında olacak.”

Haberin Devamı

Gong töreni paketlerine ilişkin bilgiye, http://www.borsaistanbul.com/gong adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Hisse Başarıyla eklendi