Borsa İstanbul bir ilke daha imza attı: BISTLAB

06.04.2018 - 16:02 | Son Güncelleme :

Borsa İstanbul bir ilke daha imza attı. Borsa Uygulama ve Finans Simülasyon Laboratuvarı (BISTLAB), İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde açıldı.

https://i.bigpara.com/i/55big/10042018_1_BISTLAB_56YTF.JPG

Borsa İstanbul ile İstanbul Ticaret Üniversitesi, finans eğitimine çağ atlatacak önemli bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu iş birliği ile Borsa Uygulama ve Finans Simülasyon Laboratuvarı (BISTLAB), İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde açıldı. Üniversitelerimizde seans salonu simülasyon laboratuvarları oluşturup, yüksek lisans, doktora ve sürekli eğitim merkezleri öğrencilerine yönelik eğitimler gerçekleştirilmesine ve finansal okur-yazarlığın yaygınlaştırılmasına katkıda bulunulması amaçlanan proje ilk olarak Borsa İstanbul tarafından, Üniversitenin Sütlüce yerleşkesinde faaliyete geçirildi.

BISTLAB’in tüm donanımı Borsa İstanbul tarafından sağlandı. Borsa İstanbul verileri laboratuvardan takip edilebilecek. Laboratuvarda sermaye piyasalarına yönelik araştırmalar da yapılacak. Eğitim Salonlarımız, 20 öğrenci ve 1 eğitmen kapasiteli olarak düzenlenmiştir. Borsa İstanbul Uzmanlarımız eğitim ve teknoloji desteği verecektir. BISTLAB laboratuvarlarındaki eğitim sürecinde yazılım altyapısı olarak Borsa İstanbul tarafından geliştirilen BIST-S (BIST SIMULATION) modülü öğrencilerimizin ve eğitmenlerimizin kullanıma sunulacaktır. Sermaye piyasalarına yönelik çeşitli eğitimlerin verileceği, uygulamaların ve araştırmaların yapılacağı BISTLAB, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Bankacılık ve Finans Bölümü lisans öğrencilerine, Türkiye’nin tek Finans Enstitüsü’nde okuyan lisansüstü öğrencilerinin yanı sıra özel ve kamu sektörüne uygulamalı eğitim imkânı sağlayacak.


  

 

Hisse Başarıyla eklendi