Borsa İstanbul Başkanı Karadağ: Negatif algı pompalayıp endeksi...

04.05.2018 - 09:58 | Son Güncelleme :

Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Karadağ, "Seçim sonrasında başta BIST 100 endeksinin ciddi getirilerle büyüme beklentileri, bazı spekülatif kötü niyetli yatırımcıların iştahını kabartıyor" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/himmet_karadag_bist_0000.jpg

Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, önemli açıklamalarda bulundu. Karadağ, "Bir tarafta kur, bir tarafta faiz, bir tarafta manipülatif rating kuruluşu açıklamalarıyla negatif algı pompalayıp endeksi aşağı yönlü hareket ettirerek, Türk hisse senetlerini ucuza kapatıp seçim sonrasında yüksek karla satmayı veya Türkiye’ye şu an yoğun şekilde gelmeye devam eden yurt dışı yatırımcı algısını geri çevirebilmeyi hesaplıyorlar" dedi.

##$HABER_1445877$##

Haberin Devamı

BORSA İSTANBUL’A GÜVENMEYE DEVAM EDİN

Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Karadağ, açıklamalarına şunları ekledi: "Bu kurgunun hem içeride yerli aktörlerden beslenen oyuncularını hem de yurt dışı manipülatif oyuncularını buldular. Mesela S&P, takviminde olmamasına rağmen hemen Türkiye’nin kredi notunu düşürdü. Yatırımcılar, Türkiye ekonomisine, Borsa İstanbul’a güvenmeye devam etsin. Kesinlikle ve kesinlikle bu tür manipülatif derecelendirme kuruluşlarının yaydığı negatif havaya kapılarak zarar edici adımlar atmasınlar."

 

Hisse Başarıyla eklendi