Borsa İstanbul Balıkesirli Şirketlerle Buluştu

20.05.2015 - 10:56 | Son Güncelleme :

Borsa İstanbul tarafından, sanayi ve ticaret odaları, organize sanayi bölgeleri yönetimleri, sektörel ve bölgesel derneklerin de bulunduğu çeşitli kurum ve kuruluşlar ile ortaklaşa sürdürülen halka arz teşvik çalışmalarına 12 Mayıs 2015 tarihinde Balıkesir Ticaret Odası (BTO) ile birlikte Balıkesir’de gerçekleştirilen etkinlik ile devam edildi

https://i.bigpara.com/i/55big/bist_balikesir.jpg

Balıkesir Ticaret Odası ve Borsa İstanbul işbirliğiyle düzenlenen “Halka Arz ve Borsa İstanbul’un Sunduğu Fırsatlar” konulu etkinliğe, Balıkesir’de faaliyet gösteren şirketlerin üst düzey yöneticileri ile ortakları katıldı. Toplantının açılış konuşmaları, Balıkesir Ticaret Odası Genel Sekreteri Serkan ACAR ve Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Bölümü Direktör Yardımcısı Mert SÜZGEN tarafından yapıldı. Açılış konuşmasında Acar, bölgede faaliyet gösteren şirketlerin özkaynaklarının güçlendirilmesi için sermaye piyasalarının ve Borsa İstanbul’un sunduğu fırsatların büyük önem taşıdığını belirterek günümüzde halka arzın finansman alternatifleri arasında ön plana çıktığını vurguladı. Süzgen ise, pay halka arzının şirketlerimizin yüksek borçluluk oranı sorununu çözecek en önemli yöntem olduğuna ve ayrıca şirketlerimizin kurumsallaşarak sonraki nesillere sağlıklı bir yapıda aktarılmasına yapacağı katkılara vurguda bulundu. 

Açılış konuşmalarını takiben Borsa İstanbul A.Ş. Yurtiçi Kotasyon Pazarlama Uzmanı Alper YÜKSEL, Borsa İstanbul’da bulunan pazarlara, bu pazarlara kabul kriterlerine ve halka arz sürecinde şirketlerin dikkat etmesi gereken hususlara dair bir sunum gerçekleştirdi. Yüksel’in konuşmasına müteakip, 2013 yılında pay halka arzı gerçekleştirerek Gelişen İşletmeler Piyasası’nda işlem görmeye başlayan ve 2014 yılı sonunda İkinci Ulusal Pazar’a geçiş yapan Say Reklamcılık Yapı Dekorasyon Proje Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Murat ÖZEL, gerçekleştirdikleri halka arz sürecine ilişkin tecrübelerini toplantı katılımcıları ile paylaşarak özellikle Şirket paylarının likidite kazanmasının Şirket ve şirket ortaklarına artılarını vurguladı. 

 

Hisse Başarıyla eklendi