Borsa hedef büyüttü

17.01.2013 - 07:35 | Son Güncelleme :

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi dün yüzde 2 yükselerek 84.082 puana çıktı

https://i.bigpara.com/i/55big/349borsaimkb3.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/imkb5.gif">İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi dün yüzde 2 yükselerek 84.082 puana çıktı ve yeni bir kapanış rekoru kırdı.

Endeks dünkü kapanışa göre 1.676 puan yükseldi, toplam işlem hacmi 3.3 milyar liraya işaret etti

Yükselişte bankacılık hisselerine gelen yüklü alımların etkisi hissedildi. Bankacılık endeksindeki yükseliş yüzde 2.85’i buldu.

Analistler uyarıyor

Endeksin dolar bazlı direncinin cari kurla 83.400 seviyelerine denk geldiğini ifade eden analistler, bunun aşılması halinde 85 binin de kırılabileceği hatta önümüzdeki dönemde 90 bin hatta 95 bin seviyelerinin test edileceğine işaret etti. Buradaki beklenti ise yeni bir not artışına işaret ediyor.

Öte yandan analistler endeksin teknik olarak düzeltme yapmadan yükselişine devam ettiğini belirterek yatırımcıları temkinli olmaları konusunda uyarıyor.

Oyak Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Alper Erginol, “Son dönemde İMKB’nin yurt dışından pozitif ayrışması vardı. Türkiye’nin çok düşük faizle eurobond pazarından borçlanmasının etkisiyle faizlerde geri çekilme görmüştük. Bununla birlikte bankalara da talep vardı. Pozitif beklentilerin de etkisiyle şimdi bu ivmelendi.

Yatırımcılar için borsa dışında alternatif kalmadı. Yurtdışında da belirgin risk bir artışı olmadığı sürece İMKB’deki pozitif hava korunacak gibi görünüyor” dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi