Bonozede için son kararı TMSF ve Hazine verecek

31.03.2005 - 10:28 | Son Güncelleme :


Abdüllatif Şener, TMSF`nin kendisine gönderdiği dosyayı geri gönderdi. TMSF ve Hazine`nin anlaşıp kendilerini yönlendirmesini istedi.

İmar Bankası`na el konulmadan 1 ay önce paraları bono hesabından mevduata dönen mağdurların paralarının ödenip ödenmeyeceği ya da ne şekilde ödeneceğine dair kararı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve Hazine verecek. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, TMSF`nin kendisine gönderdiği dosyayı TMSF ve Hazine`nin ortak karara varıp kendilerini yönlendirmesi için geri gönderdiğini söyledi.

ORTAK KARAR GEREK
Daha önce TMSF, bu ödemeyi yapma kararını tek başına veremeyeceğini belirterek ödemenin yapılması için konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının sorumluluk yüklediği Şener ve Devlet Bakanı Ali Babacan`a dosyayı göndermişti. Konunun kendileri açısından net olmadığını belirten Şener, Bizi yönlendirmesi için TMSF ve Hazine`nin ortak karara varması lazım. Bunun için dosyayı geri gönderdim dedi. İmar Bankası`na el konulmadan önce son bir ay içinde bono hesabından mevduata dönen yatırımcılardan iki kişi paralarını geri alma hakkını Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu`ndan mahkeme kanalıyla aldı. Ancak bu iki kişiye ve aynı durumdaki 3 bin 625 İmarzede`ye alacakları olan 102.5 milyon YTL ödenmiyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi