Bolu Çimento, yıl sonunda 99 yılı satış rakamına ulaşmayı hedefliyor

24.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Bolu Çimento, yıl sonunda 1999 yılı satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyor. 1999 yılına göre satışlarda yüzde 5-6 civarında bir artış olabileceğini belirten Bolu Çimento Genel Müdürü İsmail Erkovan, 2000 yılı ilk yarısını yapı ruhsatlarının durdurulması nedeni ile kötü geçirdiklerini ancak yılın ikinci yarısında kalıcı konutların devreye girmesi ile canlanmanın olduğunu söyledi. Kalıcı konutlarla birlikte bölgede ciddi taleplerin gündeme geldiğini kaydeden Erkovan, 2001 yılı beklentileri ile ilgili şu bilgileri verdi:

“2001 yılını bu son yaşanan ekonomik kriz öncesinde gayet olumlu geçirmeyi planlıyorduk. Ancak kriz nedeni ile tüm piyasa ve çimento sektöründe şu anda belirsizlik hakim. Türkiye genelinde çimento tüketiminde azalma olacağını düşünüyorum. 2001 yılı sektörümüz açısından net görünmüyor.”

Sektörde çimento ve klinker üretim kapasitelerinin talebin oldukça üzerinde olduğuna dikkat çeken Erkovan, halen şirketlerin kapasite artırımına yönelik yatırım yaptığını ve bu nedenle üretim fazlası olduğunu ifade etti. Yeni yatırımlara teşvik verilmemesi gerektiğini söyleyen Erkovan, Bolu Çimento’nun önümüzdeki dönemde sadece idame ve yenileme yatırımları yapacağını sözlerine ekledi. (EKONOMİST)
 

Hisse Başarıyla eklendi