Boeing 27 milyar dolarlık uçak siparişi aldı

15.11.2017 - 22:19 | Son Güncelleme :

Avrupalı uçak üreticisi Airbus'ın ABD yatırım fonu Indigo Partners'la 50 milyar dolarlık ön anlaşma imzalamasının ardından, ABD'li rakibi Boeing de, FlyDubai ile 27 milyar dolarlık uçak siparişi için anlaşmaya vardı. Anlaşma haberleri 2 saat arayla geldi.

https://i.bigpara.com/i/55big/boeing_965.jpg

Boeing'in, FlyDubai ile 27 milyar dolarlık uçak satışı konusunda uzlaşmaya vardığı bildirildi. Bloomberg'in haberine göre; Boeing, Dubai Airshow kapsamında varılan anlaşma kapsamında, FlyDubai'ye 225 adet 737 Max tipi jet uçağı satacak. Boeing, FlyDubai'ye uçak satışında Avrupalı rakibi Airbus ile yoğun bir rekabet içindeydi.

Havacılık alanındaki en büyük etkinliklerden biri olan Dubai Airshow, bu yıl dev satış anlaşmalarına sahne oldu.

Haberin Devamı

Boeing, fuarın ilk günlerinde Orta Doğu'nun en büyük havayolu şirketlerinden biri olan ve FlyDubai'yle de ortaklığı bulunan Emirates'le de 15 milyar dolarlık anlaşma yapmıştı.

AİRBUS 430 UÇAK İÇİN 50 MİLYAR DOLARA İMZA ATTI

Öte yandan, Avrupalı Airbus şirketi, Dubai Airshow'da rakibi Boeing'i geride bıraktı. Fuara damga vuran anlaşma, Airbus'ın ABD merkezli yatırım fonu Indigo Partners'a 50 milyar dolar değerinde yaklaşık 430 uçak satmak için imzaladığı ön anlaşma oldu. Bunun, havacılık tarihinin en büyük anlaşmalarından biri olduğu belirtiliyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi