Bitcoin'in ATM sayısı artıyor

04.11.2014 - 10:59 | Son Güncelleme :

Bitcoin ATM sayısı 290’ı aştı sırada Suudi Arabistan var

https://i.bigpara.com/i/55big/bitcoin.png

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/bitcoin.png">

Küresel anlamda sürekli gelişen bir yapıya sahip olan Bitcoin ATM’leri gün geçtikçe artıyor ve Bitcoin ile tanışan yeni ülkelerde kullanıma sunuluyor.

Bu bağlamda geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan’da ilk Bitcoin ATM’si kurulduğunu belirtelim. Şu anda 500-600 dolar civarında bir satın alma limiti ile işlem yapılabilen ATM’de, Suudi Arabistan Riyali, Kuveyt Dinarı ve Bahreyn Dinarı ile işlem yapılabiliyor. Bunun yanı sıra, yine hafta içerisinde Endonezya’da da 1 Bitcoin işlem limitli ilk Bitcoin ATM’sinin kurulduğunu da ekleyelim.

Bitcoin ATM gelişimini takip etmek için konuyla ilgili yıl içerisinde yaptığımız haberlere bir göz atarsak, 2014 Mayıs ayında dünya çapındaki ATM sayısının 50 civarında olduğu görülüyor. Daha sonra Ağustos 2014’te yaptığımız bir haberde ise bu sayının 200‘ü geçtiğini duyurmuştuk. Bugün ise toplamda 290’ın üzerinde ATM var ve her geçen gün bu sayı giderek artıyor.

Ülkeler bazında ATM sayıları ilk 10:

ABD: 72 – Kanada: 62 – Avusturalya: 17 – Hollanda: 13 – İngiltere: 13 – Finlandiya: 11 – Singapur: 10 – Çin: 8 – Çek Cumhuriyeti: 8 – Hong Kong: 7

Artık yavaş yavaş ATM yerine BTM olarak anılmaya başlanan Bitcoin ATM’lerinin bu hızlı gelişimi, kripto para ekosisteminin yaygınlaşması ve tanıtılması bakımından bize göre büyük önem taşımaktadır.

 

Hisse Başarıyla eklendi