Bitcoin Foundation’da neler oluyor?

07.04.2015 - 15:35 | Son Güncelleme :

Günümüzde Bitcoin protokolünün geliştirilmesinde rol sahibi ve neredeyse Bitcoin ile ilgili pek çok önemli kararda merkezi karar mercii niteliğinde olduğu varsayılan, fakat aslında pek de öyle olmayan Bitcoin Vakfı, yani Bitcoin Foundation’un başı büyük dertte gibi gözüküyor

https://i.bigpara.com/i/55big/bitcoinfoundation_1.jpg

Kafakutu.com haberine göre; Vakfın üyelerinden Olivier Janssens, Bitcoin Foundation’ın tamamen iflas etmiş durumda olduğunu ve çalışanların %90’ının işten çıkarıldığını belirtiyor. Şu an gelirleri giderlerini karşılamakta yetersiz kalan vakıf daha fazla para toplamak için Bitcoin protokolünün geliştirilmesine ağırlık vererek bu şekilde lobi yapmaya karar vermiş durumda fakat bu çabayla bile istedikleri meblağlara ulaşamadıkları için sıkıntı giderek büyüyecek gibi gözüküyor.

Bu şartlarda Bitcoin Foundation’un Bitcoin’in geliştirilmesi için developer çalıştıracak maddi imkanı kalmadığı gibi, kendi içinde de güç mücadelesine düşen vakıf üyeleri yüzünden şu an dağılma aşamasına geldiği yine Olivier Janssens’in yaptığı açıklamada ortaya çıkan kilit noktaladan.

Haberin Devamı

Janssens, kendi tabiriyle Bitcoin Foundation gibi merkezi kuruluşların Bitcoin’in özündeki mantığa aykırı olduğunu ve şimdi kendisi gibi düşünen insanların çabaları ve yardımlarıyla sadece Bitcoin protokolünün geliştirilmesi için faaliyet gösterecek başka bir yapı kurmaya hazırlandıklarını belirtti.

Önümüzdeki günlerde neler olacak bilinmez; ama Bitcoin dünyası bu gelen haberle oldukça şaşkınlığa sürüklenmiş gibi şüphesiz ki…

Haberin Devamı

http://coin-turk.com/bitcoin-foundationda-neler-oluyor/

 

Hisse Başarıyla eklendi