Bitcoin`de korkutan şüphe

25.02.2014 - 11:33 | Son Güncelleme :

Bitcoin fiyatları aylardır görmediği seviyelere geriledi.

https://i.bigpara.com/i/55big/bitcoin-2.jpg

Önde gelen bitcoin işlem platformu Mt. Gox`un aniden kapanması ardından bitcoin fiyatları aylardır görmediği seviyelere geriledi.

Mt. Gox sayfası Pazartesi akşamı çalışıyordu. Ancak Business Insider Tokyo merkezli bitcoin platformunun müşterilerinden sitedeki aktivitenin durduğu yönünde mesajlar aldığını yazdı. Mt. Gox`u izleyen iki sayfada her hangi bir aktivitenin görünmediğini açıkladı. Diğer bir bitcoin işlem platformu CoinDesk`te bir bitcoinin fiyatı yüzde 22 düşüşle 423,16 dolara gerileyerek Kasım ayından bu yanaki en düşük seviyesini gördü.

Mt. Gox işlem platformunun sitesi mtgox.com şu an için açılmıyor. Sayfaya girildiğinde yalnızca boş ve beyaz bir sayfa çıkıyor. Bu sayfanın sunucularından yanıt alındığını ancak buna karşın hiçbir şeyin görünmediği anlamına geliyor.

Pazartesi erken saatlerde popüler bitcoin cüzdan hizmeti Blockchain.info sitesindeki kısa süreli hataya atıfta bulunan Business Insider mtgox.com sayfasındaki hatanın da geçici bir sorun olabileceğini kaydetti. Öte yandan AFP ise Japonya`nın düzenleyici kurumlarının sitenin kapanması ile ilgili harekete geçebilecek pozisyonda olmadıklarını belirttiğini aktardı.

İşleri daha da karmaşık hale getiren gelişme medyanın bitcoin dünyasından dolaşan bir belgeden yola çıkarak yaptığı haberler. Bu haberlere göre hackerlar Mt. Gox`tan şu anki fiyatlar ile 350 milyon dolar değerinde 744 bin adet bitcoin çaldı. BU hırsızlık dolaşımdaki 12,4 milyon bitcoinin yüzde 6`sına denk geliyor. Ancak MarketWatch bu tarz bir doküman görmediği gibi gerçekliğini de doğrulayamadı.

Mt. Gox sürprizi Gox yöneticilerinin Bitcoin Vakfı`ndan istifaları ardından geldi. Bu istifalar sonucu şirketin bitcoin işlemlerinde fiyatlar diğer bitcoin dealer`larındaki fiyatlara kıyasla oldukça geriledi.

Mt. Gox`ın kayıplara karışması ayrıca diğer altı büyük bitcoin işlem platformu ve işletmenin CEO`larının müşterilerini fonlarının güvende olduğu yönünde ikna etmeye çalıştıkları sırada geldi. Blockchain.info, Bitstamp, BTC China ve Kraken işlem platformları ile Coinbase ve Circle Internet Financia broker şirketlerinin CEO`ları The Coinbase blog sayfasında yayınladıkları ortak açıklamada Mt. Gox ile ilgili endişelerini dile getirdiler.

Açıklamada, Mt. Gox kullanıcılarının güvenine trajik bir şekilde ihlal edilmesi sadece bir şirketin hareketlerinin sonucudur. Bu bitcoinin ve dijital para sanayinin değerini veya direncini yansıtmaz denildi.

Öte yandan sosyal haber paylaşım sitesi Redditt üzerinden açılan Gox korkusu hikayesi – Ne kadar kaybettiniz? başlıklı konuya cevap veren kişiler binlerce dolar kaybettim diyenlerden tam zamanında çıktım diyenlere kadar uzanıyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi