Bitcoin Artık Üniversitede

27.08.2015 - 10:34 | Son Güncelleme :

Cambrige’de bulunan Amerika Birleşik Devletleri’nin en iyi teknoloji üniversitelerinden biri olan Massachusetts Teknoloji Üniversitesi (MIT), bünyesinde BitCoin dersleri vermeye başlayacaklarını duyurdu

https://i.bigpara.com/i/55big/bitcoin_650_4.jpg

MIT’nin eğitim programlarından olan Dijital Döviz Girişimi (Digital Currency Initiative (DCI))  ve Girişimci Medya Laboratuvar (Media Lab Entrepreneurship) programlarına BitCoin dersleri ekleniyor. Projeye,  aralarında Stanford Üniversitesi’nin de olduğu, diğer üniversitelerin de destek vermesi bekleniyor.

Massachusetts Üniversitesi, projeye  500,000$ ‘lık bir bütçe ayırmış. Proje dahilinde, kampüs içerisinde, ders dışı yarışmalar, çeşitli BitCoin aktiviteleri ve davetleri  düzenlenecek. Buna ek olarak programa katılan her öğrenciye 100$ karşılığında BitCoin verilecek. Coin-Turk'ün haberine göre; önümüzde ki eğitim-öğretim yılında dersin başlayacağı düşünülüyor. Derse MIT öğrencilerine ek olarak, Boston ve çevresinde bulunan eğitim kurumlarındaki öğrencilerde kayıt olabilecek.

Projenin geliştiricilerinden, Medya Laboratuvar’ı öğretim üyesi David Shrier programın e-ticaret sistemini değiştireceğini söyledi ve şunları ekledi:

Haberin Devamı

“ Kursumuz, öğrencilere gelecekte neler olacağına dair geniş bir bakış açısı sunacak.”

Projeyi, ünlü girişimci bilgisayar uzmanı Alex Sandy Pentland, DCI müdürü Brian Forde destekliyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi