Bilgisayar Başında Yüzyüze Sohbet

04.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


İnternet üzerindeki görüntülü sohbet olanağı, iş görüşmele-rini de renklendirdi. Yeni teknolojilerle görüntülü konferans yapmak da mümkün hale geldi.



İnternetin geniş bir kullacı kitlesi ile buluşmasının en büyük nedenlerinden bir tanesi de iletişime getirdiği yeni boyut. Chat yani sanal sohbet hem Türk hem de dünyada kullanıcıların interneti kullanma sebeplerinin başında geliyor.
Sanal olarak yapılan bu sohbet şimdi gerçek dünyadaki iletişime bir adım daha yaklaşıyor. Video ve Ses özelliklerini birleştiren teknolojiler kullanıcıların internette sohbet ederken, sohbet ettikleri kişilerin görüntülerini gerçek zamanlı olarak görmelerine olanak sağlanıyor. Artık sanal sohbetler, bilgisayar başında ama yüz yüze yapılabiliyor.


SANAL SOHBETE İNASANİ BOYUT;

Önce Webcam’ler yani video kameraları geldi. Siz internette sohbet ederken bilgisayarınızın üzerine yerleştireceğiniz bir web kamerası sizin görüntünüzü karşı tarafa aktarıyordu. Artık dünyanın iki ucundaki insanlar daha önce sadece takma isimlerini bildikleri insanların yüzlerini de görebiliyordu. Şimdi sanal sohbette bir yeni adım daha atıldı. Artık Webcam’iniz olmadan bir yandan sohbet ederken bir yandan da sohbet ettiğiniz kişinin gerçek zamanlıgörüntüsünü alabiliyorsunuz. Bilgisayar ekranınızın başında bir yandan sohbet ederken ekranınızda sanal sohbet alemine daldığınız insanlarla -görüntülü sohbet edebiliyorsunuz.


SANAL KONFERANS ODASI;

Video ve ses’i internet ortamında birleştiren CuseeMe Networks şirketi yeni ürünlerini New York’ta yapılan internet Dünyası Sonbahar 2000 Fuarı’nda (Internet World Fall 2000) tanıtırken iş dünyasında da iletişimde çok şeyin değişmek üzere olduğunu gösteriyordu. Birden fazla kişinin aynı anda telefonla konuşmasına olanak tanıyan telefon konferansı eski bir uygulama. Ama yeni teknolojiler ile IP networkleri üzerinde görüntülü konferans yapmak mümkün. CuseeMe’nin Meeting Point adlı ürünle beş kişi görüntülü bir şekilde konferans yaparken, birbirlerine istedikleri dosyaları da anında aktarabiliyor, aynı görüntü ya da yazı üzerinde çalışma yapabiliyor. (MİLLİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi