Besi Hayvancılığına Destek

28.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, hayvancılığı geliştirme ve destekleme projesi çerçevesinde, besi hayvancılığının da destekleme kapsamına alındığını açıkladı.

Tarım Bakanı Gökalp yaptığı açıklamada, yıllardır zor durumda olan hayvancılığın yeniden canlandırılması ve yetiştiricilerin desteklenmesi için çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğünü söyledi. Bakan Gökalp, resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren ek kar ile hayvancılıktaki destekleme alanının genişletildiğini bildirdi. Uygulamaya giren yen ikarar ile, sığır besiciliği yapan yetiştiricilerin de destekleme kapsamına alındığını ifade eden Gökalp, hayvancılığın yanlış politikalar, yanlış ithalatlar, kaçak ve kontrolsüz hayvan girişlerinden olumsuz yönde etkilendiğine dikkat çekti.

Kar marjı düşük, riski yüksek olan hayvancılığın geliştirilmesi, desteklenmesi ve yetiştiricilerin hayvancılık faaliyetlerine devam edebilmeleri gerektiğini söyleyen Gökalp, aldıkları tedbirlerle, hayvan kaçakçılığının büyük oranda önlendiğini ve yen iprojelerle hayvancılıkta gelişmeler olduğunu vurguladı. Gökalp, besi hayvancılığının da destekleme kapsamına alınması ile, büyük baş hayvan besicilerinin üretimlerine ve bulundukları yörelerde hayatlarını devam ettirmelerini sağladığını söyledi. Et açığının da kapatılmasına yönelik olan projenin belli yaş ve ağırlık ölçülerdeki hayvanları kapsayacağını kaydeden Gökalp, böylece hem yüksek verimli hayvanların besiye alınması hem de küçük yaştaki, hayvanların kesiminin önlenerek ekonomik kayıpların önüne geçileceğini bildirdi. (ANKA)
 

Hisse Başarıyla eklendi