Berlusconi`den ilginç petrol yorumu

14.07.2008 - 16:29 | Son Güncelleme :

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, petrol fiyatlarındaki artışın önüne geçilebilmesi için yeni bir teklif getirdi.

https://i.bigpara.com/i/55big/349Berlusconi.jpg

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, petrol fiyatlarındaki artışın önüne geçilebilmesi için yeni bir teklif getirdi. Berlusconi, petrol tüketen ülkelere bir araya gelip petrol fiyatlarına bir üst limit belirleme önerisinde bulundu.

CNN TURK

Fransa`nın başkenti Paris`te Akdeniz İçin Birlik zirvesine katılan İtalya Başbakanı Berlusconi, batı ülkelerinin acil olarak toplanıp, makul ve mantıklı bir mebla ile petrol ürünlerinin fiyatlarına bir limit konmasını önerdi.

Berlusconi, petrol krallarına karşı eyleme geçme günlerinin geldiğini, haksız kazanç sağlama kurgularının her geçen gün petrol fiyatlarını dört nala koşturduğunu belirtti.

Bu konuda Japonya`da yapılan G-8 Zirvesi`nde de görüşlerini açıkladığını belirten Berlusconi, petrol fiyatlarıyla ilgili acil toplantının İngiltere`nin başkenti Londra`da yapılması gerektiğini, İngiltere Başbakanı Gordon Brown`un da bu konuda kaygılarının olduğunu ve aynı fikirleri paylaştığını söyledi.

2009 yılında G-8`e ev sahipliği yapacak olan Berlusconi, Gelecek yılı beklemeden mutlak somut kararlar alınırken, aynı zamanda enerji için geleceği düşünerek nükleer santrallerin kurulmasının kararını alalım dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi