Belçikalı işadamları yatırım arayışında

24.02.2003 - 14:33 | Son Güncelleme :


Türk-Belçika Ticaret Derneği ve BelçikaKonsolosluğu Ticaret Ataşeliği´nin organizasyonu çerçevesinde, Belçikalı 18 firma yetkilisi ikili görüşmelerde bulunmak üzere Bursa´ya geldi.

Belçika´nın İstanbul Başkonsolosu Thoman Antoine başkanlığındaki heyet, görüşmelerden önce, Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği´nde (BUSİAD) düzenlenen ´´Belçika-Türk İşadamları Toplantısı´´na katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, kentin ekonomik, sosyal ve tarihi özelliklerine ilişkin bir sunum yaptığı toplantıda, Türk-Belçika Ticaret Derneği Başkanı Aykut Eken de, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, ilk bölgesel ziyareti Bursa´ya gerçekleştirdiklerini, bunu diğer sanayi merkezlerine de taşımak istediklerini söyledi.

Eken, eylül-ekim aylarında ise Türkiye´den Belçika´ya iş heyetlerigötürmeyi planladıklarını bildirdi.

EKONOMİK İLİŞKİLER

Belçika´nın İstanbul Başkonsolosu Thomas Antoine da, ticaret alanında çalışmanın karşılıklı güvene dayanması gerektiğini belirterek, bunun içinkarşılıklı uzlaşının gerektiğini söyledi. Antoine, ülkesinin, üretiminin üçte ikisini ihraç ettiğini ve AB dışında yalnızca ABD ve Japonya´ya yatırım ve ihracat yaptığına işaretederek, ´´Bursa´yı da bu gruba katmak istiyoruz. Türkiye bizim için önemli. Türkiye´yi Ortadoğu ve Asya ülkelerine ulaşmak için köprü olarak görüyoruz´´ dedi.

´´İpek Yolu´´nun üzerinde kurulu Bursa´nın, ekonomik potansiyeli ve tarihi özellikleriyle Avrupa kenti olmayı hakettiğini ifade eden Antoine, kendi görevinin ise iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek olduğunu dile getirdi. Antoine, ´´Olası Irak harekatı dolayısıyla Türkiye´yi yatırım içingüvenli bir ülke olarak görüyor musunuz?´´ şeklindeki bir soruya, ´´Savaşsorunu, Türkiye´den kaynaklanmıyor. Sadece bir talihsizlik bu. Olası Irak harekatı, Türkiye´ye olan güvenimizi sarsmayacaktır. Bizim yapmak istediğimiz adım adım ilişkileri geliştirmek. Uzun vadeliilişkilerden bahsediyoruz´´ yanıtını verdi. Belçikalı heyetin, daha sonra otomotiv, tekstil ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların yetkilileriyle ikili görüşmelerde bulunacakları bildirildi. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi