Belçikalı bankaya kara para aklama suçlaması

12.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Belçika`nın ikinci büyük bankası ve sigorta grubu KBC, bankaya ve bağlaşığı Kredietbank Luxembourg`a ilişkin olarak dört yıldan bu yana devam eden incelemeler sonucunda kara para aklama soruşturmasına uğrayacak.

Banka, Remi Vermeiren ve 10 üst düzey yöneticinin, bundan dört yıl ince incelemeleri başlatan soruşturma hakimi Jean - Claude Leyes tarafından
şüpheliler arasına alındığını söyledi. Vermeiren bankanın orta ve doğu Avrupa`ya açılışı sırasında kilit bir rol oynamıştı.

KBC önceki gece yaptığı bir açıklamada, Vermeiren`e tam inanç duyduğunu söyledi ve ne onun ne de diğer üst düzey yöneticilerin herhangi bir hata nedeniyle suçlanmadığını belirtti.

Banka, soruşturmaların gelişme mecrası nedeniyle kızgınlık duyduğunu ilan ederek, adı geçenlerin haklarının çiğnendiğini ileri sürdü.İncelemeler, bankanın Belçika vatandaşları için bir vergi kaçırma mekanizması hazırladığına ilişkin suçlamalardan sonra geldi. Bu yaz beş KBC çalışanının, incelemeyi yürüten mahkeme tarafından açıklanmıştı. Bunlar arasında KB Lux`ün icra başkanı Damien Wigny de vardı. Bankanın hisseleri dün itibarıyla yüzde 3 düşerek, 48.25 euro düzeyine indi. (FİNANSAL FORUM - FİNANCİAL TİMES)


 

Hisse Başarıyla eklendi