Beklenen kararlar açıklandı!

01.08.2013 - 14:21 | Son Güncelleme :

İngiltere Merkez Bankası politika faizini ve varlık alım programı hedefini değiştirmedi

https://i.bigpara.com/i/55big/Merkez_Bankasi_yuzde.jpg
İngiltere Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası faiz kararlarını açıkladı...

İngiltere Merkez Bankası politika faizini ve varlık alım programı hedefini değiştirmedi.

İngiltere Merkez Bankası, Başkan Mark Carney`in ekonomik toparlanmayı güçlendirmek için yetkililerin dikkatlerini geleceğe yönelik rehberlik sağlamaya yöneltmesi ile birlikte, tahvil alım programını değiştirmedi.

Yeni çeyrek dönem tahminleri ile donanmış olan dokuz üyeli Para Politikası Komitesi (PPK), Bloomberg`in anketine katılan 42 ekonomistin biri dışında tümünün tahmin ettiği üzere, varlık alım programının hedefini değiştirmeyerek 375 milyar sterlinde bıraktı. Banka ayrıca politika faizi rekor düşük seviye olan yüzde 0.5`te tuttu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Carney geçen ay görevi Mervyn King`den devraldı ve Temmuz ayında yaptığı açıklamada, gelecekteki faiz oranlarına ilişkin bahislerdeki değişikliklerin "garanti olmadığını" kaydetmesinin ardından, PPK`nın politika beklentilerini yönlendirmeye ilişkin görüşünü bu hafta sunacak. İngiltere ekonomisinin güçlenmesi ve Euro Bölgesi ekonomisinin resesyondan çıkmaya yönelik işaretler vermesi ile birlikte, bu durum, teşviklerin korunması ve şirketlere ve hanehalkına harcamaları cesaretlendirmek için faizler konusunda netlik sağlanmasında odaklanma olanağı sağlıyor.

Avrupa Merkez Bankası faiz değitirmedi

Avrupa Merkez Bankası politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0.50`de bıraktı.
 

Hisse Başarıyla eklendi