Bayraktar Serbest Bırakıldı

17.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Gözaltına alındıktan sonra sorgulanması için Ankara DGM`ye sevkedilen Hüseyin Bayraktar için tutuklama istendi. Ankara 2 No`lu DGM yedek hakimi Hakim Aksan ise Bayraktar`ın tutuklanmasına gerek görmeyerek serbest bıraktı. Buna karşılık önce gözaltına alınarak ifadesine başvurulan ve daha sonra serbest bırakılan 7 kişiden 3`ü tekrar Ankara Emniyet Müdürlüğü`ne götürüldü. Savcılık tarafından serbest bırakılan Egebank`ın eski Genel Müdür Yardımcısı Ali Ertunç Yalçın ile eski yöneticileri Mehmet Karakaş ve Cemal Birol Meral ise İstanbul`da haklarında yürütülen soruşturma çerçevesinde, tekrar Ankara Emniyet Müdürlüğü`ne götürüldü.


Egebank`ın eski yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri arasındaki Ayhan Apak (İhlas Sigorta Genel Müdürü), Aydın Dündar, Tuğrul Aladağ ve Abdüllatif Yoldüz ise Nuh Mete Yüksel`e ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Ankara DGM`ye sevkedilen 8 kişinin ifadelerini, soruşturmayı yürüten DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel ile Cumhuriyet Savcıları Hakan Kızılarslan ve Cengiz Köksal aldı.


KARABAĞ DA KARTAL`A GÖTÜRÜLDÜ;

Yönetimi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na (TMSF) devredilen Sümerbank`la ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözlem altına alındıktan sonra serbest bırakılan Karabağ, dün İstanbul Mali Şube Müdürlüğü`ne teslim oldu. Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan Osman Karabağ, teslim olduğu DGM`ce tutuklandı.
İstanbul DGM`ye sevk edilen Osman Karabağ, İstanbul Nöbetçi 1 No`lu DGM`ce hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilerek, Sümerbank`ın eski sahibi Hayyam Garipoğlu ve bir kısım sanığın da tutuklu olduğu Kartal Cezaevi`ne gönderildi. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi