Bayraktar, Erdem`i Suçladı

16.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Meşhur bir işadamının tavsiyesi ile Egebank`ı aldığını belirten Hüseyin Bayraktar, banka hissedarı ve yönetim kurulu üyesi Sami Erdem`in ticari itibarını zedelediğini iddia etti.


Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel`in yürüttüğü Egebank soruşturmasıyla ilgili gözaltında bulunan, bankanın eski sahibi Hüseyin Bayraktar, emniyetteki ifadesinde, bankanın hissedarı ve yönetim kurulu üyesi Sami Erdem`i suçladı. Bayraktar ile yönetim kurulu üyeleri Ali Ertunç, Tuğrul Atalay, Aydın Dündar, Ayhan Apak, Şakir Gürel, Mehmet Karakuş ve Cemal Biral Meral`in sorgulaması sürüyor. Emniyet yetkilileri, Sami Erdem`in arandığını ve yakalanmasına çalışıldığını belirttiler. Egebank soruşturmasıyla ilgili olarak, Ankara Mali Şube Müdürlüğü`nün, Neslihan Demirel`in de ifadesini alacağı kaydedildi. Egebank`ı, hatırı sayılır bir işadamının tavsiyesiyle aldığını söyleyen Bayraktar, ifadesinde şunları söyledi: İşi bilmediğim için hatırı sayılır kişi, Sami Erdem`i `yardımcı olsun` diye gönderdi. Bunun üzerine, Erdem`i yönetim kurulu üyesi yaptım. Erdem, bunu yeterli görmeyerek `bana hisse vermezseniz, ben bu işte yokum` dedi. Bunun üzerine yüzde 10 hisse verdim.


Bankanın kendisinde olduğu dönemde, Erdem`in sermaye artırma gerekçesiyle sürekli para aldığını, bu suretle kendisinden yaklaşık 50 milyon dolar para çıktığını belirten Bayraktar, bankaya İhlas Holding`in ortak olduğu dönemde, Erdem`in aynı gerekçeyle İhlas`tan da yaklaşık 30 milyon dolar aldığını ifade etti. Erdem`in, ticari itibarını zedelediğini iddia eden Bayraktar, Aldığı paralar beni ve ortaklarımı oldukça sarstı ve mağdur etti dedi.


HÜKÜMETTEN OPERASYONDAN ETKİLENEN ŞİRKETLERE KOLAYLIK;

Koalisyonu oluşturan 3 parti lideri dün yaptıkları zirvede ekonomik konuları da görüştü. Başbakan Ecevit, BDDK`nın bankacılık sistemini sürekli denetlediğini ve gerekli önlemleri uyguladığını bildirdi. Ecevit, şöyle devam etti: Haklarında yasal tedbir yürütülen işletmelerin kime ait olduklarına bakılmaksızın ekonomiye katkılarının sürdürülmesi, istihdam açısından olabilecek olumsuzlukların önlenmesi konusunda hükümetimize görev düşmektedir. Ecevit, bankalar operasyonu nedeniyle zor durumda kalan bazı işletmelerin çalışmalarını sürdürebilmesi konusunda ilgili kamu kurumlarının önerilerini liderler toplantısında değerlendirdiklerini bildirdi. Ecevit ayrıca bu konudaki önlemlerin önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu`nda kararlaştırılarak kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.


BAYRAKTAR 2 GÜN DAHA GÖZALTINDA;

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sorguları süren Egebank eski sahibi Hüseyin Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri için 2 gün ek gözaltı süresi istedi. Talebi yerinde gören `Kasırga Operasyonu` soruşturmasını yürüten DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel Bayraktar ve diğer zanlılar için 2 gün gözaltı süresi verdi. (FİNANSAL FORUM)





 

Hisse Başarıyla eklendi