Baykal: Türkiye ibret haftasını yaşıyor

14.07.2004 - 09:25 | Son Güncelleme :


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Başbakan`ın Yüce Divan`a gönderildiğini belirterek, bu haftanın Türkiye için bir ibret haftası olduğunu söyledi. 1998`de Türkbank skandalı sırasında CHP Genel Başkanı olarak Türkiye`nin soyulmasına karşı çıkarken istikrarı bozan adam diye suçlandığını anımsatan Baykal, şimdi tarihin hükmünü verdiğini söyledi. Baykal, Yüce Divan oylamasının bir başbakan ve bir bakan hakkında yapıldığına bakmayın. O Yüce Divan kararı sadece 2 kişi için değil, aslında o yanlışları yapanlara karşı çıkanları susturmak isteyen herkese karşı alınıyor dedi.

Baykal, Türkiye`nin soyulmasına karşı çıktığı için, o yıllarda iktidara yakın medya ve işadamlarının vargüçleriyle CHP`nin üzerine yürüdüğünü savunarak, Şimdi konuşma hakkı olan birisi varsa, O kişi, istikrarı bozmakla suçlanan, medya ve sermaye sahiplerinin tüm güçleriyle üzerine yürüyerek parlamento dışına atmaya çalıştığı CHP Genel Başkanıdır dedi.

Baykal sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye`ye uzunca bir süre Başbakan olarak hizmet etmiş, ağzından çıkan her söz emir sayılmış, ağzından çıkan her laf manşete oturmuş, Türkiye`de her kesimin acaba beyefendi ne düşünüyor diye kendisine ulaşmak için yarış ettiği bir zat, Yüce Divan`a gidiyor. Bu Türkiye için bir ibret haftasıdır.

 

Hisse Başarıyla eklendi