Batık Bankalara 6.1 Milyar Dolarlık Tahvil

10.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Hazine, yarısı döviz yarısı da TL’ye dayalı 1 - 5 yıl vadeli toplam 6.1 milyar dolarlık özel tertip tahvil çıkaracak.


Hazine Müşteşarlığı’nın el konulan bankaların rehabilitasyonunda kullanılmak üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na (BDDK) verdiği tahvillerin koşulları belli oldu.Tahvillerin koşulları, el konularak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen bankalara göre değişirken; TM SF bünyesindeki 8 bankanın kısa, orta ve uzun vadeli kaynak ihtiyacına göre belirlendi.Hazine, yarısı döviz yarısı da TL’ye dayalı 1 - 5 yıl vadeli toplam 6.1 milyar dolarlık özel tertip tahvil çıkaracak


VERİLER GECİKTİ;

TL’ye endeksli tahvillerin tamamının faizi değişken faiz olacak. Tahvillere uygulanacak faiz Hazine Müşteşarlığı’nın borçlanma ihalelerinde ortaya çıkan faizlere göre her yıl değişecek.Hazine borçlanma faizi düşerse, tahvillerin faizleri de düşecek, artarsa artacak. TMSF’nin, sözkonusu bankaların alacaklarını tahsil ettiği andan itibaren tahvil borçlarını ödeyerek kapatacak. Tahvillerin vadesinin 10 yıla kadar uzandığını doğrulayan Hazine Müşteşarı Selçuk Demiralp, IMF heyeti ile görüşmelerin, enflasyonla mücadele programı kapsamında hem 2000 yılı, hem de 2001 tahminleri ele alındığını için uzadığını belirtti.Demiralp, 6.1 milyar dolarlık tahvil uygulamasının, Hazine faizlerinde bir değişiklik yapmayacağını söyledi.


AÇIKLAMA HAFTAYA;

Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli ile gelecek hafta salı veya çarşamba günü ortak basın toplantısı yapabileceklerini bildirdi. Cottarelli başkanlığındaki Fon heyetinin temaslarını tamamlayarak yarın ya da cumartesi günü Türkiye’den ayrılması öngörülüyordu. (MİLLİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi