Başvurular olumlu karşılandı

23.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

SPK`ya Başvuran 132 aracı kurum ve 72 Banka`nın başvuruları olumlu karşılandı


Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği`ne Üye Olmak İsteyen 132 Aracı Kurum Ve 72 Bankanın Başvuruları Olumlu Karşılandı -Birliğe Üye Olmak İçin Başvurmayan Altay Menkul Değerler A.Ş. Hakkında Cumhuriyet Savcılığı`na Suç Duyurusunda Bulunulmasına Karar Verildi.

ANKARA (A.A) - 22.12.2000 - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği`ne üye olmak isteyen 132 aracı kurum ve 72 bankanın başvurularını olumlu karşıladı. SPK`nın haftalık bülteninde yeralan duyuruya göre, Kurul, birliğe üye olmak için Kurul`a başvurmayan Altay Menkul Değerler A.Ş. hakkında Cumhuriyet Savcılığı`na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Kurul ayrıca, İş Genel Finansal Kiralama A.Ş`nin yılsonunda ayrılması beklenen amortisman tutarının 2000 yılının ilk altı aylık kısmına isabet eden bölümünün hesaplanarak, 30 Haziran 2000 tarihi dönem karına etkisinin İMKB Bülteni`nde ilan edilmesini kararlaştırdı. İş Genel Finansman A.Ş`nin, yıl sonunda ayrılması beklenen amortismman tutarının 2000 yılının ilk 9 aylık dönemine isabet eden bölümünün hesaplanarak, 30 Eylül 2000 tarihli dönem karına etkisinin de İMKB Bülteni`nde ilan edilmesine karar veren SPK, şirketin, amortisman giderlerinin tespitinde, Kurul`un ilgili tebliği hükümlerinin dikkate alınması konusunda bilgilendirilmesini de kararlaştırdı.

YENİ FAALİYET İZİNLERİ;

Kurul bu hafta, Tacirler Menkul Değerler A.Ş`nin Adana ve Mersin`de, Piramit Menkul Değerler`in Sirkeci/İstanbul`da şube açmasına izin verdi. SPK, başlangıç tutarı 530 milyar lira olan Akbank T.A.Ş (A) tipi Teknoloji Sektörü Fonu, başlangıç tutarı 5 trilyon lira olan Akbank T.A.Ş (A) tipi İmalat Sektörü Fonu ve başlangıç tutarı 10 trilyon lira olan Koçbank A.Ş. (A) tipi Karma Fonu`nun kuruluşuna da izin verdi.
 

Hisse Başarıyla eklendi