Başbakanlık`ta Sektör Toplantıları

06.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




-TekstilVe Seramik Sektörünün Sorunları Devlet Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Özkan Başkanlığındaki Toplantıda Ele Alındı -Toplantıya 8 Bakan, Bürokratlar Ve İşçi Ve İşveren Temsilcileri Katıldı

ANKARA (A.A) - 06.11.2000 - Tekstil ve seramik sektörünün sorunları Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan başkanlığında işçi ve işveren temsilcileri, bürokratlar ve bazı bakanların katılımıyla Başbakanlık`ta yapılan toplantıda ele alındı. Toplantıya Maliye Bakanı Sümer Oral, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Devlet Bakanları Tunca Toskay, Faruk Bal, Mehmet Keçeciler ve Recep Önal yanında, Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Yurdakul Yiğitgüden, Hazine Müsteşar Yardımcısı Ayşe Dönmezer katıldı. Başbakanlık`ta saat 11.00 de başlayıp yaklaşık 2.5 saat süren toplantının ardından Tekstil İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Metin Emiroğlu, A.A. muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıda hükümete sektör sorunları hakkında bir rapor sunduklarını söyledi.

Toplantıya Türk-İş, Hak İş ve DİSK`in tekstil sendikalları başkanlarıyla Tekstil İşverenleri Başkanı Halit Narin`in de katıldığını belirten Emiroğlu, Sektörün tüm sorunları, işçi, işveren ve hükümetle birlikte masaya yatırıldı dedi. Seramik sektörüyle ilgili toplantıya katılan işadamı Adnan Polat da sektörde LPG ve doğalgaz kullanan işlemeler arasında birbuçuk yıldır haksız rekabet yaşandığını belirterek toplantıda bu soruna çözüm bulunmasını istediklerini söyledi. LPG ile doğalgaz arasında yüzde 75`e varan fiyat farkı yaşandığını ve LPG kullanan işletmelerin büyük çoğunluğunun da Ege bölgesinde bulunduğunu kaydeden Polat, bu durumun yatırımlarını, üretimlerini ve ihracatlarını olumsuz etkilediğini vurguladı. Polat, Şu ana dek, tüm bürokratlar, herkes bize hak veriyor. Haksız rekabetin önlenmesini istiyoruz. Yöntemini onlar bilir dedi. Bürokratların ayrılmasından sonra toplantının bakanlar düzeyinde devam ettiği öğrenildi.
 

Hisse Başarıyla eklendi