Başbakan'dan önemli açıklamalar

25.03.2015 - 12:40 | Son Güncelleme :

Başbakan Davutoğlu, "Üretim ve istihdamı desteklemek için yeni bir paket açıklayacağız" açıklamasında bulundu

https://i.bigpara.com/i/55big/ahmet_davutoglu_650_4.jpg

Başbakan Ahmet Davutoğlu Türk-İş'te istihdam teşvikleriyle ilgili açıklamalar yaptı ve "Üretim ve istihdamı desteklemek için yeni bir paket açıklayacağız" açıklamasında bulundu.

Kurlardaki dalgalanmaların tüm ekonomileri olumsuz etkilediğini söyleyen Davutoğlu, "Türk ekonomisi kurlardaki dalgalanmayı karşılayacak güçte. Türk ekonomisi kurlardaki dalgalanmayı absorbe edebiliyor" dedi.

Kıdem tazminatında özel düzenleme yok

Haberin Devamı

Kıdem tazminatı konusunda özel bir düzenlememiz şu anda yok. Bunlar hep konuşulacak. Kimseyi mağdur etmeden, işçilerimizin hukuklarını hiç bir şekilde zedelemeden bu hususları hep beraber ele alacağız.    

Kılıçdaroğlu'nun dediği düzenlemeler hayata geçse, 25 milyar Türk Liralık ek açık gündeme gelecek. Nereden çıkacak bu 25 milyar Türk Lirası? Birisi bize bağış vermeyecek, birisi gelip kaynak aktarmayacak. Bütün bunlar, bir sonraki neslin cebinden harcanmış olacak. Halkımızdan özellikle bugünlerde seçim sathı mahaline girmişken böyle popülist tavırlara prim vermemesini rica ederim. 90'lı yılları herkes hafızasında iyi tutmalı. Bir mirasyediye ihtiyacı yok Türkiye'nin, gelecek nesillere miras bırakacak uzun dönemli, sağlıklı düşünen politikalara, politikacılara ihtiyacı var.

 

Hisse Başarıyla eklendi