Başbakan Yıldırım Rusya'ya gidiyor

15.11.2016 - 16:27 | Son Güncelleme :

Başbakan Yıldırım 5-6 Aralık'ta Rusya'ya resmi bir ziyaret yapacak, Putin ile görüşmesi öngörülüyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/binali_yildirim_650_8.jpg

Başbakan Binali Yıldırım, 5-6 Aralık tarihlerinde Rusya'ya bir resmi ziyaret yapacak; ziyarette Yıldırım'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşmesi öngörülüyor.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Türkiye Suriye sınırında bir Rus savaş uçağının, bir Türk jeti tarafından düşürülmesinin ardından gerilen Türkiye-Rusya ilişkileri, Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından karşılıklı temaslarla yerini yumuşamaya bırakmıştı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

Bu süreç içerisinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Putin arasında görüşmeler gerçekleştirilmiş, Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı ekonomik yaptırımlar yumuşatılmıştı.

Kasım ayının ilk günü de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Moskova'da temaslarda bulunmuştu.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım 5-6 Aralık tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Kaynaklar ziyarette Yıldırım'ın Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in yanısıra, Putin ile görüşmesinin de öngörüldüğünü dile getirdiler.

Putin ile Erdoğan'ın geçen ay İstanbul'da yaptıkları görüşme sonrasında, uzun menzilli füze projesinde iki ülkenin işbirliği yapabilecekleri açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Başbakanlık kaynakları Yıldırım'ın Rusya ziyaretinin taslak program üzerindeki çalışmanın henüz sürdüğünü de dile getirdiler.

 

Hisse Başarıyla eklendi