Başbakan Erdoğan yine Merkez'e yüklendi

09.06.2014 - 11:08 | Son Güncelleme :

Başbakan Erdoğan, Merkez Bankası’na yönelik eleştirilerini sürdürerek, “Avrupa yarım puan oynadı piyasalardaki gelişmeyi görüyorsunuz” dedi

https://i.bigpara.com/i/55big/recep_tayip_erdogan_650_6.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/recep_tayip_erdogan_650_4.jpg">

Başbakan Erdoğan, Merkez Bankası’na yönelik eleştirilerini sürdürerek, “Avrupa yarım puan oynadı piyasalardaki gelişmeyi görüyorsunuz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu andaki faiz politikalarından memnun olmadığını belirterek, “Allah’tan piyasa, faizi şu anda  kendisi oluşturuyor, olgunlaştırıyor. Burada piyasanın, şu anda olgunlaştırdığı, oluşturduğu faiz, Merkez Bankası’nın çok önünde” dedi.

Erdoğan, Türkiye İhracatçılar  Meclisi (TİM) 21. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, TİM’e, özellikle inovasyon konusundaki çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, bu çalışmaların Türkiye’nin 2023 hedefleri yolunda çok önemli basamak olacağını söyledi. Erdoğan faiz politikalarına da değinerek şunları kaydetti:

“Şu andaki faiz politikalarından memnun musunuz?’ derseniz ben değilim. Allah’tan piyasa, faizi şu anda kendisi oluşturuyor, olgunlaştırıyor. Burada piyasanın, şu anda olgunlaştırdığı, oluşturduğu faiz, Merkez Bankası’nın çok önünde. Bu bir şeyi gösteriyor. Bakın işte, Avrupa yarım puan oynadı, piyasalardaki gelişmeyi görüyorsunuz. Olumlu mu gelişti, olumsuz mu  gelişti? Olumlu gelişti. Vaka budur. Yatırımcı bu ülkede, adımını atacaksa, düşük faizle atacak. Eğer siz yüksek faiz ortaya koyarsanız bu ülkede yatırımcının cesaretini ortadan kaldırırsınız. Bu bir vaka...”

 

Hisse Başarıyla eklendi