Bankalara Sermaye Uyarısı

09.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



IMF Bankacılık Direktörü Stefan Ingves, türkiye`de bazı bankaların yüzde 8`lik asgari sermaye yeterlilik oranını karşılamadığını söyledi. Financial Times`a açıklama yapan Ingves, yüzde 8 olan sermaye yeterlilik rasyosunu karşılamayan bankaların sayısını belirtmezken, Bu bankaların dikkatle izlenmesi ve belirlenen süreler dahilinde koşullarının iyileştirilmesi gerekir dedi. Ingves, bu bankaların sermaye oranlarının yükseltilmesi için tanınacak süre konusunda ekonomi yönetimiyle IMF yetkilileri arasında görüşmelerin devam ettirildiğini ifade etti. Ingves, önceki gece Türkiye`den ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, Eğer bir bankanın sermayesi sıfır veya sıfırın altındaysa, derhal Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na devredilecektir derken, bu kapsama girecek başka banka olup olmadığı sorularını yanıtsız bıraktı.

Ingves, mali piyasalarda yaşanan krizin maliyetini çıkarmak için henüz erken olduğunu söylerken, 80 bankanın dahil olduğu sektörün bono portföyündeki kayıplar ve yüksek faizlerden ötürü zarar göreceğini ifade etti. Ingves, Her şey, birkaç hafat öncesine göre son derece iyi görünüyor. Faizlerin düşmesi, son derece cesaret verici dedi.

1990`ların başında İsveç`te, yaşanan bankacılık krizinin çözümü için çalışan Ingves, Her şey yapılarak öğreniliyor, maliyeti yüksek ama öyle dedi.(SABAH)
 

Hisse Başarıyla eklendi