Bankalar Sermayelerini Guclendiriyor.

02.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :



Akbank`in 1998 yili icinde istiraklerini Sabanci Holding`e satarak elde ettigi kari sermayeye ekleyecegini aciklamasinin ardindan Yapi Kredi Bankasi ve Is Bankasi`da istirak ve gayrimenkul satislarindan elde edecekleri kar icin ayni uygulamaya gideceklerini bildirdi. Sirketleri istirak ve gayrimenkul satisindan elde ettikleri kari sermayelerine eklemeleri durumunda vergiden muaf kilan duzenleme bu yil yururlukten kalkiyor. Bu yuzden 1998 yilinda bankalarin cok yogun sekilde gayrimenkul ve istirak satisi yapmalari bekleniyor.
Yapi Kredi Bankasi`ndan konu ile ilgili yapilan aciklamada, bankanin istirak portfoyunde bulunan 138 milyar 25 milyon liralik nominal degerli Ericsson-Cukurova Telekom hisselerinin (yuzde 39. 5 toplam hissenin) 198 milyar lira bedelle Ericsson telekomunikasyon sirketine satilmasina karar verildigi belirtildi. Bu satistan elde edilecek 59 milyar 75 milyon lira karin da bankanin sermayesine eklenecegi bildirildi.
Is Bankasi da yaptigi aciklamada, 26 Subat`ta alinan kararla tapu devir islemleri 31 Mart tarihinde tamamlanmis olan muhtelif gayrimenkul satisindan kaynaklanan toplam 275 milyar 23 milyon liralik karin sermaye artiriminda kullanilmasina karar verildigini bildirdi. (RADIKAL)
 

Hisse Başarıyla eklendi