Bankalar Rusya’da korkuyor

19.04.2014 - 11:48 | Son Güncelleme :

Batı dünyasının, Rusya’ya yeni ambargoları tartışması, bankaların Rusya’da operasyonlarını askıya almalarına neden oluyor

https://i.bigpara.com/i/55big/rusya.jpg

Batı dünyasının, Rusya’ya yeni ambargoları tartışması, bankaların Rusya’da operasyonlarını askıya almalarına neden oluyor.

<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/rusya.jpg" align="right">Financial Times’da yer alan haber göre Japon bankaları, Rusya’da yapacakları anlaşmaları dondururken, kredi vermeyi de bıraktı.

Japonya’nın en büyük iki bankası Sumitomo Mitsui Bankacılık ve Mitsubishi UFJ yetkilileri İngiliz gazetesine yaptıkları açıklamada Rusya’da geri adım attıklarını belirtti. Bir Moskovalı yetkili, Japonların herkesten daha temkinli davrandıklarını belirtti.

KURLARI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN...

Japon bankalarının bu adımı, şimdilik sadece Rusya’da belli kişilere uygulanan ambargoların etkisinin halkı da etkilemeye başladığına işaret etti.

Kriz, Rusya’nın tahvil ve hisse piyasasını da vurdu. Dealogic firmasının verilerine göre ülkede ve uluslararası piyasalarda ihraç edilen tahvil miktarı yüzde 74 azalarak 9,1 milyar dolara indi.

Haberin İngilizce orijinalini okumak için tıklayın...

 

Hisse Başarıyla eklendi