Bank Kapital`den Ceylanlar`a yakın takip

21.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Bank Kapital`in yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na geçmesinin ardından, bankanın eski sahibi Ceylanlar`ın kredi ilişkileri de incelemeye alındı. Ceylanlar döneminde, grup şirketlerine verilen ve geri ödenmeyen kredi işlemleri yargı yoluyla takibe alındı. Bank Kapital`in yeni yönetimi, Ceylan`lara ait Ceyteks Tekstil Pazarlama Ticaret A.Ş. adına kullandırılan 882 milyar 379 milyon liralık kredinin geri ödenmemesi üzerine, Ankara`da başlattığı yargı takibini İstanbul`da sonuçlandırmaya çalışıyor. İddiaya göre, Bank Kapital`in Ankara şubesinden, Ceyteks Tekstil Pazarlama Ticaret A.Ş. adına kullanılan krediye, Ekrem Ceylan, Mahmut Ceylan`ın yanında Ceylan ailesinden 6 kişi daha kefil oldu. Ancak kredi borcunun vadesi geldiğinde bankaya 9 asıl borçlu ya da kefillerden herhangi bir ödeme yapılmadı.


8 KİŞİYE İHTİYATİ HACİZ;

Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi`ne başvuran Bank Kapital avukatları, Ceyteks ve borcuna kefil olan 8 kişinin malvarlığı hakkında ihtiyatı haciz kararı alınmasını sağladı. İhtiyatı haciz kararının ardından İstanbul 12.İcra Müdürlüğü`nce Ceylanlar hakkında icra takibi başlatan Bank Kapital yönetimi Ceylanlar`ın itirazıyla karşılaştı. Ceylan Holding A.Ş., Ceylan İnşaat Taahhüt İthalat ve İhracat Ltd.Şti. ve Mahmut Ceylan hakkınca cebri icra ya da icra takibi yapılamayacağı yolunda itiraz öne süren kredi borçlularının, bu itirazlarını yasal süre de yapmadığını öne süren banka avukatları ise, İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi`ne başvurdu.
Mahkemeden yasal süresi içinde yapılmayan itiraz kaldırılması ve icra takibinin devamının sağlanması yönünde karar alması istenen talep, mahkeme heyetince incelemeye alındı. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi